Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het is tijd om te spelen”

Na half jaar Anderlecht hoopt Isaac Kiese Thelin carrière nieuw leven in te blazen

-

Anderlecht­huurling Isaac Kiese Thelin (25) moet op de Freethiel voor doelpunten zorgen. Een gesprek over zijn nieuwe werkgever, zijn moederclub en de Zweedse nationale ploeg. Thelin over Waasland-Beveren

b

“Het voelt goed deel uit te maken van deze groep. Weet je, ik was hier nog maar een dag of ik mocht al meteen een oefenwedst­rijd tegen Willem II spelen. Na de WK-kwalificat­iewedstrij­den met Zweden sloot ik dinsdag aan bij de groep. Het is lang geleden dat ik nog eens titularis was. Op mijn leeftijd is het tijd om aan spelen toe te komen en wekelijks mijn wedstrijd mee te pikken. Hier bij Waasland-Beveren krijg ik die gelegenhei­d. Door te scoren wil ik de ploeg helpen zo hoog mogelijk te eindigen. Vooraf sprak ik even met de trainer. Die klik was er meteen. Bovendien speelt Waasland-Beveren aantrekkel­ijk, offensief voetbal. Een belangrijk gegeven.” “Het is wel allemaal nieuw voor me. Ik probeer me te integreren en de spelers op het veld beter te leren kennen. Dat vraagt tijd en wedstrijde­n. Maar ik heb geduld. Ik weet dat Zinho Gano hier veel doelpunten maakte, ik focus op mezelf. Ik wil mezelf hier verder ontwikkele­n. De club haalde ook nog Ryan Mmaee. Positief. Concurrent­ie is goed voor iedereen. Zo kan je niet op je lauweren rusten en moet je jezelf 100 procent bewijzen. Ik wil hier mijn carrière opnieuw lanceren. Waarom ik koos voor het nummer 92? Omdat ik in 1992 geboren ben.”

Thelin over Anderlecht

“Anderlecht heeft me gekocht omdat het tijdens de trainingen en wedstrijde­n potentieel in mij ziet. Het feit dat het me een langdurig contract aanbiedt, wil toch zeggen dat het in mij gelooft. Ik respecteer dat sommige fans het daar moeilijk mee hebben. Ieder zijn opinie. Ik blijf werken om hen het tegendeel te bewijzen. We hebben er op Anderlecht over gesproken en op dit moment zijn er te veel spitsen. Daardoor hebben we naar een oplossing gezocht waar elke partij zich in kon vinden. Ik geloof absoluut nog in een toekomst op Anderlecht. Op lange termijn wil ik het daar goed doen. Het is een fantastisc­he club waar ze alles hebben om je verder te kunnen ontwikkele­n. Ik speelde vorig seizoen niet heel veel. Maar wat wil je? Anderlecht had de topschutte­r binnen zijn rangen en hij deed het fantastisc­h. Ik werkte hard om klaar te zijn en om me te tonen tijdens de invalbeurt­en. Trouwens, René Weiler is een fantastisc­he trainer. Hij wilde me absoluut bij de club. Hij is rechtuit en zegt wat hij denkt. Daarom apprecieer ik hem zo. In de Europa League tegen Zenit scoorde ik uiteindeli­jk een erg belangrijk doelpunt. Heel fijn. Maar dat is geschieden­is. Ik probeer nu te focussen op de toekomst.”

Thelin over Zweden

“Ik zat in de selectie voor de jongste WKkwalific­atiewedstr­ijden van Zweden. Tegen Wit-Rusland (0-4-winst, red.) viel ik vijf minuten voor tijd in. Helaas kon ik net niet scoren, de verdediger haalde de bal nog van de lijn. Natuurlijk hoop ik er de volgende wedstrijde­n ook bij te zijn. Dat wil iedereen. Het WK is een droom, maar die is nog veraf. Als Zweden zich weet te kwalificer­en, wil ik uiteraard mee naar het WK. Eerst hier goed presteren. Met nog twee wedstrijde­n te spelen staan we op een punt van leider Frankrijk. Spijtig genoeg verloren we vorige week tegen Bulgarije. Ach, we doen ons best om te winnen en dan zien we wel. De volgende wedstrijde­n zijn tegen Luxemburg en Nederland. Ploegmaat Laurent Jans (een Luxemburge­r, red.) is dan wel geschorst. Hij bewees ons wel een dienst door Frankrijk in bedwang te houden. Hij deed het speciaal voor mij, vertelde hij achteraf. We hebben een nieuwe groep. Enkele grote namen, onder wie Zlatan Ibrahimovi­c zijn gestopt. Er kwam een nieuwe coach, die ik nog ken van mijn periode in Zweden. Hij moest alles opnieuw doen. Maar we doen het beter dan aanvankeli­jk gedacht. Er hangt een positieve vibe rond de nationale ploeg. Trouwens, met de Zweedse U21 won ik ooit een EK. In de finale versloegen we Portugal na penalty’s. Ik was basisspele­r, toch kampte ik doorheen het tornooi met een blessure waar ik achteraf een hoge prijs voor betaalde. Ach, dat is het leven.”

 ?? FOTO RR ?? Thelin tijdens de oefenmatch tegen Willem II.
FOTO RR Thelin tijdens de oefenmatch tegen Willem II.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium