Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik voel me een kind van het huis”

-

De voorbije dagen stormde het in de Lierse bestuurska­mer, maar ondertusse­n wordt er ook gewoon gevoetbald. In het streekduel tegen Westerlo gaat geel-zwart op zoek naar een eerste driepunter. “Want we mogen niet onderin blijven hangen”, zegt aanvoerder Fréderic Frans, die ondanks de interesse van OH Leuven toch op het Lisp bleef.

“OH Leuven toonde in augustus inderdaad interesse en ik stond ook wel open voor hun project, maar voor mij was het een absolute vereiste om Lierse op een propere manier te kunnen verlaten”, vertelt Frans. “Dat betekende vooral dat de beide clubs een akkoord moesten vinden. Dat is er niet gekomen en dan heb ik op de slotdag van de transferpe­riode zelf de knoop doorgehakt en beslist om bij Lierse te blijven. Ik had ook steeds meer twijfels. Ik voel me in Lier een kind van het huis en ik ervaar een schitteren­de drive in de groep. Vandaag zeg ik dat ik de juiste keuze heb gemaakt.”

Nochtans lijkt een periodetit­el een te hoog gegrepen doel na het vertrek van Masika, Benson, De Belder, Zizo en Vanhamel?

“Puur realistisc­h gezien misschien wel, maar dit is 1B. Ga gewoon een jaar terug in de tijd. Toen zat Antwerp op dit moment in een diepe crisis, maar vandaag staat het wel in de Jupiler Pro League. Alles kan in deze competitie. Ik ge- loof ook rotsvast in de huidige spelersgro­ep. We worden niet overklast, hé. Het ontbreekt ons vooral aan geluk.” Geluk moet je soms ook afdwingen. Kijk naar de vorige wedstrijd, op Cercle. Het Lierse van vorig seizoen zou daar met 0-2 de rust zijn ingetrokke­n. “Dat is juist. We hadden onze zaakjes onder controle in Brugge en lieten de kans liggen om op voorsprong te komen (Lierse verloor uitein

delijk met 2-0, red.). Maar toch weet ik zeker dat het goed zal komen. Deze groep is zo leergierig, zo bereid om extra meters te doen op training, zo hongerig. Dat moet snel tot een resultaat leiden.” Misschien vandaag al tegen Westerlo. De verliezer van het regionale onderonsje zit in vieze papieren... “Dat is een waarheid. Het gaat over de aansluitin­g verzekeren of onderin wat geïsoleerd geraken. Die tweede optie moeten we zeker vermijden. En dat wordt niet eenvoudig. Met Lierse en Westerlo staan twee ploegen tegenover elkaar die nog weinig punten tellen, maar er wel meer verdienden. Ik zag Westerlo vorig weekend aan het werk tegen OH Leuven. Het had die match moeten winnen. Maar dat mag onze zaak niet maken. We moeten absoluut de punten op het Lisp houden.” Op het rapport prijkt momenteel 3 op 12. Hoe wordt met die cijfers binnen de groep omgesprong­en? “Het kan misschien vreemd klinken, maar we hebben een vrij normale week achter de rug. De trainer weet de rust binnen de groep perfect te bewaren. Bovendien hebben we keihard gewerkt. Het zou iedereen deugd doen dat die noeste arbeid ook een keertje beloond wordt met een zege. Misschien is dat nog wel belangrijk­er dan die cijfertjes in de tabel.” De Proximus League is nu aan zijn vijfde speeldag toe, maar een uitgesprok­en kandidaat voor promotie diende zich nog niet aan. “Neen, het is een vreemde competitie. Tegen Beerschot Wilrijk had ik het gevoel dat we onze zaakjes het best onder controle hadden, maar die ploeg staat toch maar mooi bovenaan te blinken. Heel veel ploegen onderginge­n een gedaanteve­rwisseling en moeten nog zoeken. Dat geldt voor Lierse, maar ook voor andere teams. Ze blazen allemaal koud en warm.”

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? KURT GULDENTOPS
FOTO TOM GOYVAERTS KURT GULDENTOPS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium