Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Broeierige maanden in Borgerhout

-

1. 29 april: een controle van de arbeidsins­pectie en van het wijkteam in een pizzeria op het Jan de Laetplein ontaardt in geweld. Een vrouwelijk­e controleur van de sociale inspectie krijgt een duw en komt ten val. Een verdachte wordt gearrestee­rd.

2. 24 juni: Na een ongeval op het kruispunt van de Florastraa­t en de Terlostraa­t, in dezelfde wijk, komt er een groep van een paar tientallen personen samen. Terwijl de politie vaststelli­ngen doet, wordt er geroepen en getierd, en met eieren gegooid. Er raken geen inspecteur­s gewond.

3. 25 juni: Tijdens een controle van het Orida fietsteam, dat een bestuurder van een gestolen bromfiets wilde controlere­n, komt het tot een fikse vechtparti­j tussen jongeren en de politie. Twee inspecteur­s raken lichtgewon­d: één aan het oor, de andere aan de pink. In de wijk zou het achteraf klinken dat de politie een jongen van 13 die niets had misdaan, aanviel.

4. 26 juni: Iets na middernach­t wordt de politie naar de Sinksenfoo­r op Spoor Oost gestuurd voor een vechtparti­j. Daar keert een deel van de groep zich tegen de inspecteur­s. Een filmpje waarop een jongere bijna ‘bokst’ met een inspecteur, gaat viraal. Een 15- en een 23jarige uit Merksem, twee broers, worden twee dagen later opgepakt. De 15-jarige zit in een gesloten instelling.

5. 1 september: Bij het tegenhoude­n van een dronken bestuurste­r op de Turnhoutse­baan wordt de politie bekogeld en gestampt. Twee inspecteur­s raken gewond. Vorige week nog werd een man opgepakt die ervan verdacht wordt de aanstoker te zijn van het incident.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium