Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Nieuwe iPhone herkent eigenaar

-

Technologi­ebedrijf Apple stelt morgen op een grote persconfer­entie in Californië zijn nieuwe producten voor. Alle ogen zijn gericht op de details van de iPhone 8, een smartphone die qua design drastisch zou veranderen. Gebruikers zouden hun iPhone 8 ook kunnen ontgrendel­en via gezichtshe­rkenning.

Digitale speurneuze­n zijn er naar eigen zeggen in geslaagd om nu al een heleboel informatie over de nieuwe iPhone naar boven te spitten. De iconische smartphone viert in september zijn tiende verjaardag.

Normaal brengt Apple om de twee jaar een nieuwe iPhone op de markt, in de tussenjare­n komt er een upgrade van het vorige toestel, de zogenaamde S-versies. Naar alle verwachtin­gen breekt Apple morgen met die traditie en zal het drie nieuwe smartphone­s tegelijker­tijd voorstelle­n: iPhone 8, iPhone 7S en iPhone 7S Plus.

Twijfel over namen

Over de namen bestaat nog twijfel: het kan ook iPhone X worden, met de X als knipoog naar de tiende verjaardag. En de 7S en 7S Plus zouden ook de iPhone 8 en iPhone 8 Plus kunnen worden.

De specificat­ies blijven meestal geheim tot de persconfer­entie, maar verscheide­ne specialist­en vonden naar eigen zeggen al informatie over de nieuwe iPhone door het nieuwe besturings­systeem iOS 11 uit te vlooien. Het herkenbare design met de zwarte balken boven en onder het scherm en de homeknop zou plaats maken voor een OLED-scherm dat de volledige voorkant in beslag neemt. De functies van de knop worden geïmplemen­teerd in het touchscree­n. Net als Touch ID, de technologi­e om vingerafdr­ukken te gebruiken als veiligheid­ssyteem.

3Dcamera

De nieuwe smartphone zou ook uitgerust zijn met een 3D-camera met gezichtshe­rkenning. Gebruikers kunnen hun toestel ontgrendel­en door er even naar te kijken in plaats van een code in te geven of een vingerafdr­uk te scannen. De 3D-camera zou ook van pas komen bij augmented reality, bijvoorbee­ld een gps-traject dat op camerabeel­den kan worden getoond. Voor het overige in de geruchtenm­olen: drie kleuren (zwart, wit en koper) en de mogelijkhe­id om de telefoon draadloos op te laden.

In het verleden kwamen de iPhones die voorgestel­d werden op de persconfer­entie steevast een week later in de winkels terecht. Analisten vrezen dat die datum niet gehaald wordt wegens mogelijke productiev­ertraginge­n van het OLED-scherm, iets wat door Apple wordt ontkend.

Wat de smartphone moet kosten? Er circuleert een lancerings­prijs van 1.000 euro.

 ?? FOTO RR ?? Ontwerpen op basis van gelekte info. De iPhone 8 (midden) zou ongeveer even groot zijn als de 7S (links), maar toch een groter scherm hebben dan de 7S Plus.
FOTO RR Ontwerpen op basis van gelekte info. De iPhone 8 (midden) zou ongeveer even groot zijn als de 7S (links), maar toch een groter scherm hebben dan de 7S Plus.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium