Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Cliënt heeft geen kracht in zijn handen, laat staan om te slaan”

52-jarige medeverdac­hte van massale knokpartij woensdagav­ond is volgens advocaat onschuldig

- DENNIS VAN DAMME

De drie verdachten die zijn opgepakt na de massale vechtparti­j van afgelopen woensdag op het Kiel, komen morgen voor de raadkamer. Eén van hen is een 52jarige man die volgens zijn advocaat niets met de feiten te maken heeft.

De knokpartij, waarbij hamers, messen, staven en ook een alarmpisto­ol zijn gebruikt, was het resultaat van een banaal geval van verkeersag­ressie. Op de Sint-Bernardses­teenweg voelde een lid van de familie C. zich gehinderd door een oversteken­de voetganger, die lid is van de familie B. Er werd gescholden en er ontstond een schermutse­ling waarbij een neppistool werd getrokken. Een lid van de familie B. bracht het neppistool naar de politie, maar ondertusse­n verzamelde de familie C. in de buurt handlanger­s om samen naar het huis van de familie B. te trekken. Op camerabeel­den is te zien hoe daar een vechtparti­j ontstaat met messen, hamers en staven. Uiteindeli­jk werden drie leden van de familie B. opgepakt, en zouden verschille­nde leden van de familie C. in het ziekenhuis belanden.

Eén van de opgepakte mannen is een 52-jarig lid van de familie B. “Hij wordt er door de familie C. van beschuldig­d iemand te hebben aangevalle­n met een zwaard, maar in feite gaat het om een man die op krukken loopt en die zelfs de kracht in zijn handen niet heeft om een voorwerp vast te houden”, zegt zijn advocaat Thibaud Delva. “De man had een riem om de handen, maar helemaal niet om ermee te vechten. Hij had die bij zich omdat hij hem zelf niet kan vastmaken en dus aangewezen is op iemand anders om dat te doen.”

De advocaat stoort zich ook aan de houding van de familie C. “Zij doen zich voor als het grote slachtoffe­r, terwijl zij het wel zijn die de familie B., onder wie dus mijn 52-jarige cliënt, hebben aangevalle­n.”

 ?? FOTO'S RR ?? Op camerabeel­den is te zien hoe beide groepen elkaar met hamers, staven en messen te lijf gaan.
FOTO'S RR Op camerabeel­den is te zien hoe beide groepen elkaar met hamers, staven en messen te lijf gaan.
 ??  ?? Verschille­nde mensen werden opgepakt en/of naar het ziekenhuis gebracht met verwonding­en.
Verschille­nde mensen werden opgepakt en/of naar het ziekenhuis gebracht met verwonding­en.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium