Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het was een eer om te worden aangeduid”

-

Geen Frédéric Duplus meer bij Antwerp, die trok naar de Franse tweedeklas­ser Lens. Dus moest coach Bölöni op zoek naar een nieuwe kapitein. Een moeilijke zoektocht werd het niet voor de Roemeen, die met Faris Haroun een voor de hand liggende keuze in zijn basis had lopen, zeker nu nieuwkomer Jelle Van Damme op de bank startte. “Bang om de aanvoerder­sband straks weer te moeten afgeven? Daar ben ik absoluut niet mee bezig”, reageert Haroun.

Antwerpcoa­ch Laszlo Bölöni moet niet lang hebben getwijfeld de afgelopen week om Faris Haroun tot nieuwe aanvoerder van de Great Old te bombardere­n. De opgeschote­n mannetjesp­utter speelt al maanden op een erg hoog niveau in Deurne-Noord, is dé teamspeler pur sang en dwingt mede door zijn karrenvrac­ht aan ervaring heel wat respect af binnen de groep. De logica zelve dus? “Het is een eer om te worden aangeduid als aanvoerder”, glimlacht Haroun. “Maar die band is nu ook nu weer niet zo belangrijk, vooral omdat mijn rol niet verandert. De band of niet, ik probeer de ploeg altijd en overal iets bij te brengen met mijn ervaring en mijn drive. Maar ik geef toe dat het super is om de aanvoerder te zijn van Antwerp, zeker omdat ik hier nog maar zes maanden ben. Bang om straks mijn band te moeten afstaan? Daar ben ik echt niet mee bezig, dat is het minst belangrijk. De ploeg telt. Ik mocht de toss doen en het is een eer, dat dus wel

(lacht).”

“Of ik in de zomer effectief naar Oostende of Gent kon? Ik heb er zelf nooit iets van gehoord, en mijn hoofd zat altijd bij Antwerp. Ik beleef hier veel vreugde en krijg het vertrouwen van de coach. Het was dus niet het moment om te gaan. Ik wilde een goed seizoen, belangrijk worden én meedoen aan dit project”, zegt de middenveld­er, die nog even op de wedstrijdf­eiten terugkwam: “Met de drie punten waren we uiteraard pas echt tevreden geweest. We hadden niet echt grote kansen, maar we waren wel meester qua veldbezet-

ting. We bleken echter niet gevaarlijk genoeg en misten een killerinst­inct. Dan weet je dat er iets kan gebeuren op de counter. Maar we geven nooit op, dat hebben we weer bewezen. We hadden zelfs iets meer kunnen behalen. Maar de mentalitei­t is al weken top. Vorig jaar was die er al, die lijn hebben we kunnen doortrekke­n, mede door de coach én de supporters die ons telkens weer duwen. Op het veld zijn we weerbaar en we weten dat we altijd kunnen terugvecht­en. Als je ziet hoe een nieuwe speler als Yatabaré zich opofferde op rechts, dan zegt dat veel.”

“Die 2 op 9 thuis? Laten we vooral niet zenuwachti­g worden en de volgende thuiswedst­rijd gewoon proberen te winnen.”(stdr)

 ?? FOTO
JEFFREY GAENS ?? Haroun probeert De Sart af te stoppen.
FOTO JEFFREY GAENS Haroun probeert De Sart af te stoppen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium