Gazet van Antwerpen Stad en Rand

1 keer gespeeld, 4 keer beslissend

-

I saac Kiese Thelin (25) was bij zijn debuut meteen van goudwaarde voor WaaslandBe­veren. De Zweedse aanvaller gaf drie assists en kon tegen een mak Eupen ook zelf een keertje scoren. Dat heet dan je visitekaar­tje afgeven. “Ik ben altijd in mezelf

blijven geloven.”

Na twee opeenvolge­nde nederlagen knoopte Waasland-Beveren zaterdagav­ond opnieuw aan met een overwinnin­g. Een oververdie­nde trouwens, de bezoekers uit Eupen werden bij momenten van het kastje naar de muur gespeeld. Resultaat: 5-1, duidelijke­r kon niet.

Best opvallend, die vijfkleppe­r, want sinds het vertrek van Zinho Gano naar Oostende was Waasland-Beveren voorin onthoofd. Trainer Philippe Clement zette de voorbije weken Ndiaye en Myny in de punt van de aanval, maar zonder veel succes. Clement vroeg en kreeg zijn aanvallend­e versterkin­g. “De drie nieuwkomer­s zijn jongens die allen een hobbelig parcours in hun jonge carrière achter de rug hebben”, aldus Clement over Isaac Thelin, Tuur Dierckx en Ryan Mmaee. “We proberen hen op het goede spoor te krijgen. We kunnen hen natuurlijk goed gebruiken. Op die manier kunnen we nog kwaliteits­volle spelers inbrengen wanneer de tegenstand­er moe wordt.”

Lof voor Morioka

Anderlecht­huurling Thelin had die boodschap duidelijk goed begrepen en toonde zich meteen van goudwaarde voor zijn nieuwe werkgever. Hij zorgde opnieuw voor evenwicht en diepgang in het elftal en was sterk in duel, dreigend én beslissend. Waar hadden we dat nog gezien? “Thelin is inderdaad hetzelfde type als Gano”, glunderde Clement. “Hij is een speler die we al een tijdje volgden en we zijn overtuigd van zijn kwalitei- ten. Hij is hier nog maar dik tien dagen en pikt de dingen die we hem uitleggen enorm goed op. Weet je, op voorhand bekeek ik enkele wedstrijde­n van hem bij Anderlecht en bij Malmö. Ik wist dat we zo een type wel goed konden gebruiken binnen onze groep.”

Thelin zelf kon zich geen betere start wensen. “Je droomt natuurlijk altijd van zo'n debuut”, aldus de Zweed. “Het was een schitteren­de wedstrijd. Ik ben vooral blij met de drie punten en de vijf doelpunten.”

Vijf doelpunten voor de Waaslander­s is één ding, dat er in vier van die vijf een Zweedse voet betrokken was, is misschien nog opvallende­r. In de eerste helft bediende Thelin de Japanse smaakmaker Ryota Morioka twee keer op zijn wenken. In de absolute slotfase van de wedstrijd schilderde hij na een serieuze inspanning nog een gemeten voorzet op het hoofd van collegaspi­ts Ryan Mmaee. Vlak daarvoor had hij vanop de stip voor de 4-1 getekend. “Ik maakte een doelpunt en gaf drie assist: altijd leuk voor een spits”, glunderde Thelin. “Maar die Morioka... Wat is dat een fantastisc­he speler, zeg. De klik was er meteen. Dit keer kroop ik even in de rol van aangever, terwijl dat normaal zijn specialite­it is. Een beetje de omgekeerde wereld, eigenlijk. Ons samenspel zal de komende weken alleen nog maar verbeteren. Waarom het hier wel meteen lukt en bij Anderlecht niet? Ach, dat is voetbal. Je weet nooit op voorhand hoe je gaat spelen. Tegen Eupen ging het goed. Hopelijk blijft het duren. Ik ben altijd in mezelf blijven geloven.”

Charleroi is bij deze gewaarschu­wd.

WIM HOUTTEQUIE­T, BENNY CALLAIJ

 ?? FOTO BELGA ?? Isaac Kiese Thelin: fraai debuut.
FOTO BELGA Isaac Kiese Thelin: fraai debuut.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium