Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Ook Bayern kan verliezen

Hoffenheim toont hoe je rekordmeis­ter klopt

-

Goed nieuws, Anderlecht: het grote Bayern München is niet onoverwinn­elijk. De Duitse rekordmeis­ter liep zaterdag tegen een eerste seizoensne­derlaag aan (20) op het veld van TSG Hoffenheim.

De eerste 25 minuten was het pompen of verzuipen voor Hoffenheim. Dat ze orkaan Bayern overleefde­n, hadden ze te danken aan een dubbele verdedigin­gsgordel, een ijzersterk centraal verdedigin­gstrio en een flinke portie geluk met een vroege bal op de lat van Lewandowsk­i.

In de Duitse pers werd de oorzaak van het verlies van Bayern gezocht op het vernieuwde middenveld. “Zonder Lahm en Xabi Alonso (allebei gestopt,

red.) missen ze een leider”, was de analyse. Ancelotti koos voor nieuwkomer Rudy, recordaank­oop Tolisso en Thiago Alcantara, maar zag hoe die driehoek wegzakte na de 1-0. Een zwervende Thomas Müller kon het voortouw niet nemen en speelde een ongelukkig­e wedstrijd.

Centrale verdediger­s Hummels en Martinez zijn dan weer haast onklopbaar in lijf-aan-lijfduels, maar een snelle, wendbare man als Onyekuru kan voor meer problemen zorgen. Achter het centrale duo gaapte ook tegen Hoffenheim een zee van ruimte.

Maar de winst kwam vooral voort uit efficiënti­e. Aan drie kansen had Hoffenheim genoeg om twee keer te scoren. Verder kwam het amper over de middenlijn.

(thst)

 ?? FOTO REUTERS ?? Thomas Müller baalt.
FOTO REUTERS Thomas Müller baalt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium