Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Cairoli mij evenaren? Dat is mogelijk maar het wordt moeilijk”

-

Tienvoudig wereldkamp­ioen Stefan Everts ziet Antonio Cairoli nu heel dicht in de buurt van zijn record komen. Verrast is niet.

“Toen ik in 2006 afscheid nam, voorspelde ik al dat Tony mijn opvolger zou kunnen worden”, zegt Everts. “En hij heeft het helemaal waargemaak­t. Cairoli is een grote mijnheer. Niet alleen op de baan met zijn resultaten,

The Legend maar ook ernaast. Tony is een ambassadeu­r voor onze sport. Hij staat altijd klaar voor de fans, sponsors, media... Veel rijders kunnen op dat vlak een voorbeeld aan hem nemen.”

Grote vraag is nu: kan Cairoli ook die tiende wereldtite­l nog pakken?

“Dat is mogelijk, maar het zal wel moeilijk worden”, aldus Everts. “Je ziet nu al dat Herlings zich meer en meer als de te kloppen man profileert. En Gajser zal er volgend jaar ook weer staan. Dat wordt een harde noot om te kraken voor Cairoli.”

Everts was iemand die leefde voor records en cijfers. Mogelijk moet hij zijn strafste record over één jaar delen met Cairoli. Doet dat pijn?

“Pijn is een te groot woord. Al zou het natuurlijk wel een beetje spijtig zijn”, is Everts eerlijk. “Aan de andere kant: ik weet wat je ervoor moet doen om zoveel titels te pakken. Daarom kan ik ook alleen maar enorm veel respect hebben voor Tony.”

Maar misschien houdt Herlings, met wie Everts al enkele jaren in onmin leeft, Everts’ record wel in stand.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium