Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het ideale moment voor een dagtripje naar Borgerhout”

Organisati­e maakt aangepast feestplan voor zondag 17 september na afblazen picknickta­fels

- MAAIKE FLOOR

Na het negatieve advies voor de lange picknickta­fels op de Turnhoutse­baan, ligt er een nieuw concept klaar voor Picknick the streets. Met onder andere een picknick op het Moorkenspl­ein en een vrolijke stoet over de Turnhoutse­baan.

Negenhonde­rd mensen hebben zich ingeschrev­en voor de reuzenpick­nick op de Turnhoutse­baan. Katrien Broeckx van Borgerhoud­t van Mensen hoopt dat ze ook allemaal naar het Moorkenspl­ein komen, zondag 17 september om 12u.

“En hopelijk nog meer mensen. Na de ophef van vorige week willen we laten zien dat Borgerhout een fijne en bruisende buurt is. Al willen we ook laten zien dat we als dichtbevol­kte wijk meer groen en ruimte nodig hebben en een veiligere Turnhoutse­baan.”

Het evenement is niet toevallig gepland op 17 september, autoloze zondag in het stadscentr­um. Ruth Vanreusel van De Roma: “Borgerhout is al lang vragende partij om de autoloze straten door te trekken tot bij ons. We zijn teleurgest­eld dat de Turnhoutse­baan niet verkeersvr­ij gemaakt kan worden voor onze picknick. Maar we blijven niet treuren. Nu vragen we iedereen om met een picknick en een dekentje naar het Moorkenspl­ein te komen, waar wij voor muziek en sfeer zorgen. Johan Petit komt speechen. Daarna wandelen we in een opvallende, plezierige en luidruchti­ge optocht naar de Roma, waar van 14 tot 15u nog een zangevenem­ent doorgaat met Els Dottermans en Hans Van Cauwenberg­he.”

Ali El Massaoui van Samenlevin­gsopbouw, Jes en Kras vzw, hoopt dat mensen er een dagtripje Borgerhout van maken. “Om 15u start ook nog de Krugercros­s, een gezellig evenement. Ondanks de schaarse ruimte is er altijd veel te doen in Borgerhout. Hopelijk blijft de leefbaarhe­id van de wijk een zorg voor politici. Vanuit de wijk komen ook veel ideeën. Jongeren hopen op een doorsteek van het Terloplein naar Park Spoor Oost, zoals er bij Park Spoor Noord ook zo’n tunnel is om vanuit de Damwijk het park te bereiken. Dat soort ingrepen kunnen onze buurt vooruit helpen.”

De initiatief­nemers benadrukke­n dat Picknick & Walk The Streets, zoals het nu heet, een apolitiek evenement is. “We winnen er niets mee als politici statements maken over Borgerhout. We hopen dat ze het belang van alle bewoners voorop willen stellen, boven hun eigen ego”, zegt Katrien Broeckx.

“Een incident kan in elke wijk gebeuren, maar in Borgerhout wordt dat dan groter gemaakt dan het is. Wij willen zondag laten zien dat het hier een hele fijne wijk is, waar iedereen goed samenleeft.”

ALI EL MASSAOUI

Picknick the streets “Ondanks de schaarse ruimte is er altijd veel te doen in Borgerhout. Vanuit de wijk komen ook veel ideeën. Jongeren hopen op een doorsteek van het Terloplein naar Park Spoor Oost, zoals er bij Park Spoor Noord ook zo’n tunnel is om vanuit de Damwijk het park te bereiken. Dat soort ingrepen kunnen onze buurt vooruit helpen.”

 ?? FOTO PATRICK DE ROO ?? Organisato­ren Ali El Massaoui, Katrien Broeckx (midden) en Ruth Vanreusel.
FOTO PATRICK DE ROO Organisato­ren Ali El Massaoui, Katrien Broeckx (midden) en Ruth Vanreusel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium