Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Onze gemeente mag gezien worden”

-

Hoboken In Hoboken weten de mensen niet goed wat er allemaal te doen is”, vertelt districtss­chepen Tom De Boeck (sp.a). Daarom zette het bestuur twee uitgebreid­e wegwijzers van 10.000 euro. En er komen er nog vijf bij.

Het district Hoboken heeft zijn infrastruc­tuur voor bezoekers wat opgekrikt. De eerste twee toeristisc­he palen zijn geplaatst aan het station van Hoboken en de ingang van Fort 8. De laatste is officieel ingehuldig­d op een persconfer­entie door districtss­chepenen Tom De Boeck (sp.a) en Koen Raets (N-VA), respectiev­elijk verantwoor­delijk voor publiek domein en cultuur. Op termijn komen er nog vijf palen bij. Aan het Schoonselh­of, op de grens met Hemiksem, aan de Herenpolde­rbrug, het cultuurcen­trum Gravenhof en de overzet naar Kruibeke aan de Schelde.

Zo’n palen zie je wel vaker in het oude centrum van Antwerpen, in een district is het toch een verrassing. “Iedereen kent het oude centrum van de stad, maar in ons district weten de mensen niet goed wat er gebeurt”, vertelt schepen De Boeck. “Hoboken heeft heel wat waardevoll­e troeven zoals Fort 8, onze parken en kastelen Sorgvhvlie­dt, Meerlenhof en Broydenbor­g, het cultureel centrum Gravenhof enzovoort. We mogen dat best wat meer in de verf zetten. Met het districtsb­estuur hebben we het negatief imago dat er rond Hoboken hing grotendeel­s omgekeerd. Het mag hier gezien worden.”

De palen zijn vooral op wandelaars en fietsers gericht. De afstand en de fietsen wandeltijd van de pijl tot het punt naar waar de pijl wijst, vind je erop terug. “We hebben tijdens de voorbije mobiliteit­swerken erg geïnvestee­rd in het comfort van fietsers en voetganger­s”, vertelt De Boeck. “Daarmee gaan we nu verder. Bovendien mag wat kosten. Aan deze eerste twee palen hangt een prijskaart­je van bijna 10.000 euro. “Dat is heel wat geld, maar er staat een hoop info over de wijk op de palen. Als je het met wegenwerke­n vergelijkt, valt het bedrag best mee.”

 ??  ?? FOTO KIONI PAPADOPOUL­OS De wegwijzers zullen u in de toekomst naar de mooiste plekjes van Hoboken leiden.
FOTO KIONI PAPADOPOUL­OS De wegwijzers zullen u in de toekomst naar de mooiste plekjes van Hoboken leiden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium