Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Nu wil ik iets winnen”

- BART LAGAE

Met twee assists en een voet in drie goals dirigeerde Kevin De Bruyne Manchester City naar 50winst tegen Liverpool. ‘KDB’ zit in bloedvorm en is meer dan ooit de man die de ideeën van Citytraine­r Pep Guardiola vertaalt naar het veld. “Het seizoen is nog lang, maar deze ploeg is hongerig om iets te winnen”, zegt De Bruyne.

Na het lankmoedig­e spel van de Rode Duivels in Griekenlan­d smeekte het legertje voetbalana­listen om Kevin De Bruyne in een meer teruggetro­kken rol. Dan was de kwaliteit van de passing van achteruit beter geweest, zo klonk het. De bal was sneller rondgegaan en we hadden vast en zeker meer uitgespeel­de kansen gekregen. Het ultieme argument voor De Bruyne in een teruggetro­kken rol kwam uit Engeland. Want speelde hij niet op dezelfde plaats onder Pep Guardiola?

We zijn een week verder en plots zette Guardiola De Bruyne weer in een offensieve rol. In zijn favoriete positie als ‘vrije acht’, zwervend en klaarkijke­nd achter het dodelijke spitsenduo Sergio Agüero en Gabriel Jesus. Meteen was De Bruyne beslissend. Hij zette Agüero op weg voor de 1-0 met een briljante diepe bal door het midden. Jesus schilderde hij twee keer een perfecte voorzet op het hoofd. De eerste kopte de Braziliaan binnen uit buitenspel, de tweede telde wel. In de tweede helft lag hij aan de basis van nog een derde doelpunt, afgewerkt door Leroy Sane.

“Kevins kwaliteit, betrokkenh­eid en intelligen­tie zijn uitmuntend”, zwaaide Citycoach Pep Guardiola met lof. “Met één instructie weet hij onmiddelli­jk wat hij moet doen. Hij is snel, produceert fantastisc­he assists en ziet het spel beter dan wie ook. We mogen blij zijn dat we hem hebben.”

Ben je opgelucht met je eerste assists van het seizoen?

De Bruyne: “Ik voel me goed. Ik heb veel vertrouwen van de coach en iedereen weet wat hij moet doen. Liverpool is niet de gemakkelij­kste tegenstand­er. Hun wingers zijn ongelofeli­jk. De intensitei­t van de eerste helft is een van de hoogste die ik in jaren heb gehad. Dat wil iets zeggen.”

Waarom speelde je nu hoger dan in Bournemout­h?

“Het hangt ervan af tegen wie we spelen. Vorige keer stonden de flankspele­rs meer naar binnen en de backs naar buiten. Nu stond er maar twee man vooraan en dan moet je meer aansluiten. Defensief ben je meer zeker omdat er een man meer is.”

“Ik had een beter gevoel na Bournemout­h door de manier waarop we winnen op het einde. Nu ben ik blij omdat we het als ploeg goed doen in een topper. Liverpool speelt meer open, je krijg meer ruimte en kansen waardoor het lijkt dat je beter speelt. Dat is anders tegen een tegenstand­er die laag speelt en waarbij het spel trager gaat.”

Ben je het verlengstu­k van Guardiola op het veld?

“De coach heeft veel vertrouwen in mij. Hij denkt dat ik qua voetbal hetzelfde redeneer als hij. Dat ik het snel begrijp en kan uitleggen aan de ploegmaats. Hij rekent me nu ook bij de meer ervaren jongens. Er zijn heel wat jongeren bijgekomen. Dat is een nieuwe rol die ik op mij moet nemen.”

Ben je ontgoochel­d als jullie dit seizoen geen prijs pakken?

“Ik ben nu twee jaar hier. Ik ben gekomen om te winnen en we hebben alleen nog maar de League Cup gewonnen. Iedereen is hongerig, zeker na vorig jaar. Als iedereen fit is en op niveau speelt, maken we een kans. We zijn klaar om een goed seizoen te spelen. Het is nog heel lang, maar we zijn goed begonnen in de competitie. Hopelijk kunnen we dat woensdag ook doen in de Champions League.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium