Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Mignolet keert terug in mineur

-

Bij Liverpool was niemand meer het slachtoffe­r van De Bruynes excellenti­e dan Simon Mignolet. De tweede doelman van de Rode Duivels moest zich vijf keer omdraaien, maar behoudt wel het vertrouwen van coach Jürgen Klopp voor de wedstrijd tegen Sevilla in de Champions League.

Na een wedstrijd “rust” tegen Arsenal mocht Simon Mignolet weer in doel starten van Liverpoolt­rainer Jürgen Klopp. De Limburger speelde geen slechte partij, maar een rode kaart voor Sadio Mané – voor gevaarlijk spel tegen Citydoelma­n Ederson – en nieuw geklungel in de Liverpoolv­erdediging deden hem de das om. Ondanks de vijf tegendoelp­unten wordt Mignolet woensdag in de Champions League tegen Sevilla in de basis verwacht. “Hier hadden we niet op gerekend”, reageert Mignolet. “Nochtans waren we goed gestart. We hadden de betere kansen en waren de betere ploeg. Alleen scoort City op de counter 1-0. De rode kaart voor Sadio en de 2-0 vlak voor rust maakten het moeilijk om nog terug te vechten.”

De rode kaart van Mané leidde tot grote discussies op de sociale media tussen analisten en oud-scheidsrec­hters. BBC-anker Gary Lineker noemde de rode kaart voor Mané “onzin”, onder anderen ex-City-doelman Geert De Vlieger floot Lineker terug. Ook Mignolet vond de rode kaart terecht.

“Sadio doet het niet opzettelij­k, maar in dit soort situaties moet je de doelman beschermen”, meent Mignolet.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium