Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Van der Poel blaast Van Aert weg

Maar... “te vroeg voor conclusies”, aldus Grote Twee

-

Als wij toch een conclusie mogen

b trekken: hoe is het in godsnaam mogelijk dat Wout van Aert ook nu nog niet over balken springt? “Noem het maar een mentale kwestie”, bekende de wereldkamp­ioen. “Op training spring ik gezwind over balkjes, aan lage snelheid. Hier moest je aan hoge snelheid over balken jumpen en dat lukt niet.” Niet kunnen of niet durven? “Ik ben niet gemaakt om die risico’s te nemen”, klonk het. “Ik loop hier sneller over de balken dan dat ik erover kan springen. Dus loop ik.

(afgemeten) Maar Mathieu was vandaag niet alleen op de balkjes sneller dan de rest.”

Voor het overige werd van Aert niet nerveus van het wedstrijdv­erloop.

“Natuurlijk hoopte ik langer bij Mathieu te blijven, maar bij het begin van de tweede ronde zat ik iets te ver toen Mathieu versnelde. Ik heb nog even geprobeerd de kloof te dichten, maar toen ik merkte dat ik niet dichter kwam, heb ik de focus verlegd. Ja, ik moest knokken voor die tweede plaats, maar een verrassing is dat niet. Vorig jaar moest ik in Geraardsbe­rgen ook knokken om Michael Vanthouren­hout af te houden. Toen ging het om de zege, nu om de tweede plaats. Ik was vooral benieuwd wat die eerste cross zou geven en dat is niet volledig tegengeval­len.”

Kilo meer spieren

Van Aert niet ontevreden, Van der Poel héél tevreden.

“Die eerste wedstrijd dient toch vooral om te weten te komen hoe goed je zelf bent en wat de concurrent­ie heeft gedaan”, klonk het bij de inwoner van Kapellen. “Van mezelf wist ik dat ik goed werk had geleverd en dat is hier vandaag bevestigd. De concurrent­ie? Het waren de verwachte namen die vooraan zaten. Geen verrassing­en dus.”

Wij vonden het klassevers­chil wel groot. Is Van der Poel nog sterker geworden?

“Ik heb inderdaad meer dan een kilo aan spiermassa gewonnen en dat heb ik volgens mij vooral te danken aan het mountainbi­ken.”

De Nederlande­r vliegt vandaag richting Chicago voor zijn debuut in de Amerikaans­e wereldbeke­rs. “Het wordt mijn debuut in de Verenigde Staten, want door blessures kon ik er de afgelopen jaren nooit bij zijn. Het wordt iets om naar uit te kijken.” (gvdl)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium