Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Boasson Hagen klaar voor WK in eigen land

-

Edvald Boasson Hagen is precies op tijd is voor het WK in eigen land. Gisteren reed ‘snelle Eddie’ heel het peloton murw in de slotrit van de Ronde van GrootBritt­annië, al moest hij de eindzege wel aan herboren tijdritbee­st Lars Boom laten.

Gisteren in de door regen extra zwaar gemaakte heuvelrit naar Cardiff stond er geen maat op de ‘vijand van Alexander Kristoff’. Op zeven kilometer van de finish haalde de dertiger een eerste keer uit. Het peloton riep hem tot de orde, maar op drie kilometer van de streep begon hij een raid die hem in de Tourrit naar Salon-deProvence ook al succes opleverde. Heel Quick.Step Floors (met een Stybar en Gilbert op dreef) reed zich lazarus. Uiteindeli­jk sprong Maximilian­o Richeze nog weg, maar die kwam net te laat. Kristoff won de sprint van de groep.

“Het is leuk om hier zo af te sluiten”, zei de Noor na toch al de tiende zege van het seizoen, al werd de helft daarvan wel behaald in eigen land. Het WK ploegentij­drijden rijdt zijn team evenwel niet, dus kan hij zich vol focussen voor wat op zondag 24 september de belangrijk­ste koers van zijn leven wordt. Alleen is het zonde dat het Noorse team met de twee aartsvijan­den Kristoff en Boasson Hagen in twee kampen is verdeeld.

De eindzege ging uiteindeli­jk voor de tweede keer naar Lars Boom, zes jaar na zijn eerste zege in de Ronde van GrootBritt­annië. Hij legde de basis met winst in de tijdrit. Ook de ex-wereldkamp­ioen veldrijden trekt deze week naar Bergen. Hij wordt een van de motoren voor LottoNL Jumbo in de ploegentij­drit van zondag. In de slotetappe had de gebaarde Nederlande­r veel steun aan Victor Campenaert­s, de Europese kampioen tijdrijden die in Cardiff vierde eindigde.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium