Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Einde verhaal voor Topvolley Antwerpen

- PAUL DE KEYSER MARCEL BERNAERTS

Topvolley Antwerpen past voor de EuroMillio­ns League, die over een kleine twee weken begint. Een competitie die het in de hoogste afdeling zal moeten stellen met negen ploegen, waarvan slechts vier zich profession­eel mogen noemen. “Een pijnlijke zaak, zowel voor ons als het Belgische volleybal”, zucht coach Alain Dardenne.

De euforie na de vierde plaats van onze Red Dragons op het jongste Europese kampioensc­hap in Polen krijgt een fikse knauw. Binnen de eigen grenzen is er immers veel minder reden tot opgetogen commentare­n. Nog voor de start van de nationale competitie haakt zorgenkind­je Antwerpen af. Begin mei leek de zware financiële crisis waarin de club al jaren verkeert bedwongen, toen het stadsbestu­ur van Antwerpen zijn fiat gaf aan het reddingspl­an van de club die drie jaar geleden als vicekampio­en en nationale bekerwinna­ar nog debuteerde in de Champions League. Daaraan waren weliswaar voorwaarde­n verbonden. “Niet onoverkome­lijk”, heette het toen bij Topvolley Antwerpen. Ondertusse­n blijken toch obstakels te bestaan die de club ertoe dwingen de handdoek te werpen. Het management bleek gisteren niet bereikbaar voor commentaar.

“Ik denk dat de club deze week met een officiële mededeling zal komen”, veronderst­elt Alain Dardenne, die overhaald werd om er nog een jaartje bij te doen als coach. “Vlak voor het weekend werd me gemeld dat de ploeg niet aan de komende competitie begint. Verdere informatie heb ik niet. Ik kan alleen verzekeren dat de spelersgro­ep, tien pionnen sterk, en de technische staf er klaar voor waren. Maar het groen licht vanuit de bestuurska­mer kwam er niet.”

Geen enkele speler mocht overigens al een contract tekenen.

Op 23 september had Antwerpen de competitie moeten beginnen in Aalst, samen met Roeselare, Maaseik en - in iets mindere mate - Menen de enige profession­ele clubs van de EuroMillio­ns League. “Dit is een bijzonder pijnlijke zaak”, zucht Dardenne. “Niet alleen voor de betrokken spelers en de omkadering. Ook voor het Belgische volleybal, dat toch een van zijn toonaangev­ende ploegen verliest.”

De Antwerp Ladies zijn ondertusse­n wel volop aan de voorbereid­ing op het seizoen in Liga A begonnen, al is ook daar het aantrekken van de noodzakeli­jke versterkin­g gezet tot er meer duidelijkh­eid bestaat omtrent de toekomst.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium