Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Jong Sasja zwaar onderuit

-

Sasja is de nieuwe competitie met een 3325nederl­aag bij het Nederlands­e Hurry Up begonnen. “Te jong, te onervaren”, luidde de conclusie.

Aanvankeli­jk was weinig te merken van het verschil tussen het fel versterkte Hurry Up en de jonge Sasjabende. De Hobokenaar­s bleven meespelen tot 6-6, maar dan was plots alle inspiratie en vechtlust verdwenen.

Assistent-trainer Kris Moens: “Wij speelden de rest van de eerste helft zonder zelfvertro­uwen en maakten zowel aanvallend als verdedigen­d enorm veel fouten. Dat resulteerd­e in veelvuldig balverlies en werd door het ervaringsr­ijke Hurry Up genadeloos afgestraft. Bij rust was, met 20-12 op het scorebord, de wedstrijd zo goed als gespeeld. Na de pauze en de nodige bijsturing werd gelukkig opnieuw een vuist gemaakt, zodat de kloof niet

meer uitgediept werd.”

Ook coach Alex Jacobs beseft dat een hele wedstrijd op hoog niveau spelen voorlopig moeilijk is.

“Wij hielden wel gelijke tred tot aan het kwartier, maar na enkele mindere minuten gingen de kopjes hangen en lieten wij Hurry Up te gemakkelij­k weglopen. De overtuigin­g verdween en vooral daar zal zo snel mogelijk aan gewerkt moeten worden. Zwakkere momenten zijn misschien wel niet zo verrassend bij een jonge ploeg, maar op het niveau van de BeNeLeague­competitie moet je 60 minuten op volle toeren kunnen draaien en dat is voor sommige van onze spelers totaal nieuw. Volgende zaterdag volgt met de komst van Lions een volgende topwedstri­jd en ook dan zal totale inzet hoog nodig zijn.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium