Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We kwamen gewoon overal een stap te laat”

- KRISTOF SOMERS

Het Leunenstad­ion is het Rooi niet, en ASV Geel bleek ook een klasse sterker dan Virton. Dus stapte Berchem zaterdag zonder punten weer de bus op na een frustreren­d avondje achter de feiten aanlopen. Verdediger Joachim De Wilde wijst iedereen op zijn plicht.

Berchem leek in niets op het team dat op de eerste speeldag Virton overtuigen­d klopte. Het openingskw­artier ging nog gelijk op, maar nadien geraakte geel-zwart nooit nog uit de omknelling van de thuisploeg. “Wat het spel betreft was onze eerste helft het spiegelbee­ld van vorige week”, vindt verdediger Joachim De Wilde. “Nogal wat balbezit voor ons, maar zonder ook maar enig gevaar te creëren. Zij beschikten over heel snelle flanken. Ik denk dat daar vooral het verschil lag. We hadden het daar echt moeilijk mee, maar uiteindeli­jk vingen we dat nog lange tijd goed op.”

Tot die ene fase dan, net voor de pauze. Een bedrijvige Zaïdi sneed naar binnen en vuurde dan een zwabberbal af waar Appels geen verhaal tegen had. “Tien seconden voor de rust, dat maakt het extra pijnlijk. Als we nog even die nul kunnen houden, dan wordt het nog een volledig andere tweede helft. Nu moesten we wel komen. Dan krijgen zij iets meer ruimte voor de tegenaanva­l en dat maakte hen natuurlijk nog gevaarlijk­er.”

Geen blok meer

De reden voor de terugval na Virton is volgens De Wilde niet ver te zoeken. “Zijn we iets te veel beginnen zweven na vorig weekend”, vraagt de Lokerenaar zich luidop af. “Dat kan. Ik denk in elk geval dat het niet slecht is om nu weer met de voetjes op de grond te staan. We moeten allemaal beseffen dat het een belangrijk seizoen is. Dat we een heel jaar lang hard moeten knokken voor elk puntje.”

“Zoals vorig jaar zal het niet meer lopen, daar kunnen we zeker van zijn. We zullen het niet altijd met ons mooiste voetbal moeten doen, wél door onze kop er voor te leggen. En dat misten we vandaag. Overal kwamen we die stap te laat. Terwijl dat vorig jaar net onze sterkte was. Als centrale verdedigin­g hadden wij toen minder werk op te knappen, net omdat we zo’n hecht blok waren. Daar moeten we nu naar terug.”

Is het misschien ook nog wat zoeken naar een nieuwe organisati­e na de late trainerswi­ssel? “Neen”, antwoordt De Wilde resoluut. “De coach legt misschien andere accenten, maar niets fundamente­els voor wat er al stond. Ongeacht wat de trainer vraagt, moeten we gewoon doen wat er van ons verwacht wordt.”

 ?? FOTO SMB ?? Thomas Vande Velde beleefde een teleurstel­lende avond in Geel.
FOTO SMB Thomas Vande Velde beleefde een teleurstel­lende avond in Geel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium