Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Hun tactisch plannetje viel snel in duigen”

- PETER NYS

Rupel Boom haalde het gisteren met ruime cijfers op bezoek bij Pepingen. “Er was nu helemaal geen discussie over wie de terechte winnaar was.” Zo nemen de Steenbakke­rs een ideale start met zes op zes.

De partij was amper twee minuten ver toen Jamie Meseure al raak trof voor de Bomenaars. “Dat was een belangrijk doelpunt voor ons”, aldus Meseure. “We beseften dat zij op de counter gingen loeren en het initiatief aan ons laten. Hoe langer het tegen zo’n ploeg 0-0 blijft, hoe meer hoop zij krijgen. We wisten wel dat wij over een betere ploeg beschikken, maar je moet wel dat eerste goaltje maken. Omdat die 0-1 er al snel kwam, zagen zij hun tactisch plan in duigen vallen. Adesanya maakte er na een halfuur dan 0-2 van en in feite hadden we moeten rusten met 0-3, want er werd nog een doelpunt afgekeurd.”

Aansluitin­g

Kort na rust werd het 1-2 en kregen de Antwerpse bezoekers het toch even lastig. “Je kan nooit een match negentig minuten volledig controlere­n”, beseft Meseure. “En met die 0-2 halfweg moesten zij wel komen. De aansluitin­gstreffer viel dan vrij snel en toen was het even naar adem happen. Maar we zijn nooit echt in de problemen gekomen. Je voelde in de laatste twintig minuten ook dat zij door hun beste krachten heen zaten. Fysiek staan wij duidelijk een stap verder en we liepen vrij makkelijk uit naar 1-4 en misten nog enkele wenkende kansen. Zij zaten gewoon helemaal kapot op het einde. Dit was geen tegenstand­er die ik hoog in het klassement verwacht, maar je moet hier wel nog altijd komen winnen. Een eerste thuismatch is toch altijd speciaal en voor eigen publiek kan zo’n ploeg altijd dat tikje meer.”

Maximum

Met zes op zes beleeft Rupel Boom alvast een uitstekend­e start. “Dat is zo”, weet ook Meseure. “Vorige week hadden we misschien wat geluk met die strafschop in de laatste minuut, al was de zege op zich toen ook verdiend. En nu was er helemaal geen discussie over wie de terechte winnaar was. Heel wat andere favorieten hebben toch al punten laten liggen, terwijl wij nog het maximum tellen en ook volgende week een thuismatch hebben die we in principe moeten kunnen winnen. Daarna komen er op papier zwaardere wedstrijde­n aan tegen Brakel en Temse en hebben we tussendoor ook die bekermatch op Eupen.”

 ??  ?? Doelpunten­maker Jeroen Mertens hier in duel met thuisspele­r Yannick Wagner.
FOTO GEERT TRESIGNIE
Doelpunten­maker Jeroen Mertens hier in duel met thuisspele­r Yannick Wagner. FOTO GEERT TRESIGNIE

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium