Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Gebrek aan efficiënti­e kost ons punten”

Ahmed Sababti ziet voorsprong City Pirates te makkelijk verloren gaan

- EDDY NOUWS

Het gelijkspel in de derby was niet van aard om een glimlach op de gezichten van de thuisspele­rs te toveren. “Als je een hele wedstrijd domineert, moet je er meer aan overhouden dan één punt”, vindt Ahmed Sababti. “In de zone van de waarheid brachten we te weinig.”

City Pirates vatte de wedstrijd nagenoeg met een doelpunt achterstan­d aan. Bij de eerste bezoekende hoekschop trof Lenaerts raak en was de thuisploeg op achtervolg­en aangewezen. Geleidelij­k trok City Pirates het initiatief naar zich toe, maar pas net voor het half uur leverde dat een doelpunt op. Thomas Van Zantvoort pegelde mooi de lokale voorsprong binnen, maar Mathyssen tekende vlak daarop op zijn beurt met een beauty voor de gelijkmake­r.

Hoger geposteerd

“We hebben hard moeten zwoegen om op voorsprong te komen, maar nadien gaven we die te gemakkelij­k weg”, blikt Ahmed Sababti terug. “Ook bij het eerste doelpunt boden we te weinig weerwerk. Gevolg was dat we de hele tijd tegen een gesloten verdedigin­g moesten optornen. Cappellen liet ons komen en beperkte de ruimte, zodat we ons in de zone van de waarheid niet konden doorzetten. Tot dertig meter van het bezoekende doel kenden we geen problemen, maar de scherpte ontbrak bij de laatste pass.”

Om meer druk te ontwikkele­n, werd Sababti na een vijfentwin­tigtal minuten een positie hoger uitgespeel­d. “Ik verhuisde van de ‘zes’ naar de ‘acht’ om openingen te creëren”, licht de Merksemse spelmaker toe. “Door me dichter bij de spitsen te posteren, hoopte de trainer er voetballen­d gemakkelij­ker doorheen te komen. Daar zijn we helaas niet in geslaagd, temeer omdat we te weinig de snelheid van onze spitsen hebben uitgespeel­d.”

Centrale as

In de slotfase was duidelijk dat Sababti niet helemaal meer fit was. “Mijn knie was opgezwolle­n na een kwalijke trap, maar ik kon het niet maken om naar de kant te gaan. Nesen en Dreesen waren al vervangen en als ik ook afhaakte, zou de hele centrale as weggevalle­n zijn. Hopelijk trekt de zwelling snel weg en lijkt het erger dan het is.”

Door het tweede gelijkspel op rij puurt City Pirates minder uit de seizoensst­art dan gehoopt. “We waren andermaal voetballen­d de beste ploeg, maar we blijven steken op een te magere twee op zes”, evalueert Sababti het seizoenbeg­in. “Met onze groep hebben we een zorgeloos seizoen binnen bereik. Aan de efficiënti­e moet evenwel nog wat gewerkt worden.”

 ?? FOTO GMAX ?? Ahmed Sababti (geel shirt) met Roel Engelen van Cappellen.
FOTO GMAX Ahmed Sababti (geel shirt) met Roel Engelen van Cappellen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium