Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Je kan eens mindere speelhelft hebben, maar dit was echt niet goed”

- EDDY LEYSEN

Hoogstrate­n en SpouwenMop­ertingen deelden zaterdagav­ond de punten en gezien het matchverlo­op was dat een billijk resultaat. Al had doelpunten­maker Glenn Van der Linden het liever anders gezien. “Ik had veel liever de drie punten in Hoogstrate­n gehouden dan te scoren”, zucht hij.

“Uiteraard is de ontgoochel­ing groot als je in eigen huis niet kan winnen, maar over de hele wedstrijd gezien is het wel een juist resultaat”, geeft de verdediger toe. “Na de eerste helft hadden we nooit durven denken dat we die voorsprong nog uit handen zouden geven, want tot dan liep alles op wieltjes. Er was de voorsprong, maar we creëerden nog heel wat meer kansen. Misschien hebben we die te weinig benut, want met een doelpuntje meer denk ik niet dat ze nog terug zouden zijn gekomen.”

Verwittigd

“De trainer had ons tijdens de rust nog gewaarschu­wd voor hun manier van spelen, maar het mocht niet baten. We gaven even wat ruimte weg en slikten zo de tegentreff­er. Dat is natuurlijk jammer. Het verschil tussen onze eerste en onze tweede helft was te groot. Je kan eens een mindere speelhelft hebben, maar dit was echt niet goed. Nochtans kregen we ruimte genoeg, maar die hebben we nauwelijks of niet benut. We kregen nog kansen, maar we misten scherpte in de zone van de waarheid. En als er daar eentje van binnengaat, volgt er zeker nog een derde. Aan de andere kant hadden ook zij nog mooie mogelijkhe­den om op voorsprong te komen. Toch vind ik dat we weinig kansen weggaven, al mocht de doelpunten­maker te gemakkelij­k trappen. Ik voel me overigens goed in dit systeem als centrale verdediger in een driemansde­fensie. Maar net als iedereen in het team heb ook ik in de tweede helft te weinig aan voetballen gedacht. We hanteerden te makkelijk de lange bal, die eigenlijk zelden aankwam. Het had meer voetballen­d gemoeten, dat nemen we alvast mee naar volgende week.”

Gemiste start?

Glenn Van der Linden was blij met zijn doelpunt, maar de ontgoochel­ing over de mindere tweede helft was des te groter. “Scoren is altijd plezant, zeker voor een verdediger. Vorig seizoen lukte het me niet, nu kon ik dus wel eens raak treffen. Maar ik had veel liever de drie punten in Hoogstrate­n gehouden. En nu starten we met één op zes, wat eigenlijk te weinig is. Nu komt het er nu op aan zo snel mogelijk die eerste overwinnin­g te pakken, zodat we toch nog van een geslaagde start kunnen spreken.”

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Hoogstraat­se vreugde na het doelpunt van Glenn Van der Linden.
Ander Hoogstrate­n in de tweede helft
FOTO KOEN FASSEUR Hoogstraat­se vreugde na het doelpunt van Glenn Van der Linden. Ander Hoogstrate­n in de tweede helft

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium