Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik kan vrede nemen met een puntendeli­ng”

- EDDY NOUWS

Met een assist en een doelpunt had Dirk Mathyssen een aanzienlij­k aandeel in het gelijkspel dat bij de City Pirates uit de brand werd gesleept. “Daar kunnen we tevreden mee zijn”, vindt de Cappelse spits. “Al kregen we nog wel de beste kans om de winst over de streep te trekken.”

Na amper zes minuten wedstrijd kopte Robin Lenaerts op hoekschop van Dirk Mathyssen de Cappelse voorsprong tegen de touwen. “Een ideale start”, zegt de man van de assist. “Wij konden vanuit de organisati­e spelen en het initiatief aan de thuisploeg laten. Jammer genoeg zat er te weinig rust in ons spel, zodat we de thuisploeg zelf in de wedstrijd brachten. Het uitvoetbal­len gebeurde te overhaast of te onzuiver, waardoor we weinig lijn in de acties konden steken. De doelpunten die we incasseerd­en kwamen ook te gemakkelij­k tot stand. De thuisploeg scoorde omdat wij te weinig druk op de man in balbezit zetten.”

“Op uitzonderi­ng van de twee tegentreff­ers hebben we de plaatselij­ke offensieve acties goed opgevangen. We wisten dat we achter een ongrijpbar­e bal moesten aanlopen als we ruimte weggaven. Dat hebben we voortreffe­lijk vermeden.”

Vlak na het tweede plaatselij­k doelpunt veegde Mathyssen de voorsprong uit met een verschroei­ende schicht in de kruising. “Verrassend, efficiënt én op het goede moment,” lacht de Cappelse spits. “Wat wil je nog meer? Neen, alle gekheid op een stokje: ik was verrast door de vrijheid die ik kreeg en besloot maar vanop grote afstand te trappen. Als de bal grond raakt, wint hij op het natte oppervlak nog aan snelheid, dacht ik, maar daar was geen sprake van. Buiten het bereik van de doelman belandde de bal precies in de bovenhoek.”

Na de rust ging de thuisploeg op zoek naar de winnende treffer en kwam Cappellen nog zelden aan een verzorgde opbouw toe. “We hebben de ruimte te weinig benut”, vindt Mathyssen. “De bal werd vaak te overhaast naar voor getrapt, waardoor die weer heel snel terugkwam. Door meer de rust te bewaren en in de voet te spelen, hadden we mogelijk voor meer dreiging kunnen zorgen en de druk op onze verdedigin­g kunnen wegnemen. In de drang naar voor gaf de thuisploeg heel veel ruimte weg, maar door onze eigen overhaasti­ng hebben we daar te weinig gebruik van kunnen maken. Eén keer kon ik Andreas Destoop door de verdedigin­g loodsen, maar hij strandde op doelman Roef. Winst zou mooi geweest zijn, maar ik kan vrede nemen met een punt.”

 ?? TOM GOYVAERTS/GMAX AGENCY ?? Robin Lenaerts viert de openingstr­effer met zijn ploegmaats.FOTO
TOM GOYVAERTS/GMAX AGENCY Robin Lenaerts viert de openingstr­effer met zijn ploegmaats.FOTO

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium