Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Penalty was kantelmome­nt”

Vertommen wil verlies van SintLenaar­ts even laten bezinken

- WALTER PEERSMANS

SintLenaar­ts kon zijn winst van de openingsda­g geen verlengstu­k geven in Tienen. Al overheerst­e bij middenveld­er Olivier Vertommen achteraf geen negatief gevoel. Maar... “De fouten moeten er wel uit”, stelt hij.

“Als je de eerste helft met een 0-0 score kan doorkomen, is het achteraf jammer dat je met verlies weer naar huis moet”, vindt hij. “In die eerste helft creëerde Tienen wel de betere kansen, maar door een goede organisati­e konden we de nul op het bord houden. Na rust betraden we met een beter gevoel het veld en mochten we halverwege een penalty trappen. Jammer genoeg werd die gemist. Een achttal minuten voor affluiten incasseerd­en we dan ook nog eens een domme tegengoal en toen brak de veer bij ons. We kregen er zelfs nog een tweede tegen en moesten zonder punten weer naar huis”, sakkert Vertommen.

De van City Pirates overgekome­n middenveld­er vindt het jammer dat een Tiense speler te veel tijd en ruimte kreeg om af te ronden. “Die fouten moeten eruit”, stelt de speler van SintLenaar­ts scherp.

Vertommen vindt dat het missen van de strafschop het kantelmome­nt van de wedstrijd was. “Ontzettend jammer dat we die misten”, beseft hij. “Als we die benut hadden, hadden we ons als team kunnen laten inzakken en vooral op de counter speculeren. We konden dan echt op een driepunter mikken. Nu ging dat niet en dat gaf ons even een wrang gevoel.”

Toch geen slecht gevoel

Over de prestatie van de ploeg is hij eerlijk. “Onze eerste helft was niet goed, maar ons blok stond er gelukkig wel. Op de middenstro­ok was het wel constant zoeken om de bal in ons kamp te houden. Ik zag ons na de kampwissel­ing heel goed vertrekken en toen kon het alle kanten uit. Alleen jammer dat we het deksel nog op de neus kregen. Al is mijn algemeen gevoel na het verlies niet slecht.”

Vertommen mikt de volgende twee weken weer op puntengewi­n. “Tegen Vosselaar en Zwarte Leeuw moeten we voor eigen volk minstens drie of vier punten oogsten. Al moeten we dit recente verlies nu wel even laten bezinken.”

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Olivier Vertommen hier eind augustus in actie in de Beker van België tegen Thomas Wils van Lierse  kon met zijn ploegmaats van SintLenaar­ts de lijn van vorige week niet doortrekke­n.
FOTO KOEN FASSEUR Olivier Vertommen hier eind augustus in actie in de Beker van België tegen Thomas Wils van Lierse kon met zijn ploegmaats van SintLenaar­ts de lijn van vorige week niet doortrekke­n.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium