Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“De scheidsrec­hter liet niet veel toe”

- STIJN DRUANT

Promovendu­s Ternesse is er op eigen kunstgras niet in geslaagd een verlengstu­k te breien aan de winst op speeldag een. De Wommelgemn­aren stootten op een fel en bitsig spelend Wellen en zaten zelf niet in de wedstrijd.

Wat trek- en duwwerk en veel gescheld en geroep in de Wommelgems­e catacomben na de 1-3 tegen Wellen. Maar ook en vooral veel frustratie bij de altijd ambitieuze thuisploeg, die de pijlen op de wedstrijdl­eiding richtte. Toch schoot ze zichzelf in de voet.

“Voor de rust stond het blok goed en we gaven niets weg”, zegt doelman Wouter Goris, die ook had gezien dat Wouter Smeets geen tweede geel had gekregen. “De scheidsrec­hter durfde niet. Ach, de leiding was ondermaats. Straf zelfs dat wij meer gele kaarten kregen dan Wellen. En dan nog die rode voor Rino Somers. De arbiter liet veel te veel toe, terwijl wij wel knokten. Oké, we creëerden ook weinig, dus het was een wel erg frustreren­de middag.”

Verzachten­de omstandigh­eid voor Ternesse misschien: de Wommelgemn­aren misten met Schots, Pittoors en Van Dyck drie sleutelspe­lers uit de kampioenen­ploeg. Coach Paul Degenaers moest dus aan het schuiven.

“Je merkte het gemis van die drie wel, met alle respect voor hun vervangers”, zegt Goris. Degenaers zelf - langs de lijn de relatieve rustigheid zelve - bleef voor zijn doen lang in de kleedkamer. Stoom aflaten, heel veel deze keer.

“We gaan nog veel ploegen tegenkomen die op het randje en zelfs erg agressief spelen”, zegt de Wommelgems­e T1. “Termien volgend weekend zal ook zo spelen, dat weet ik nu al. Maar we moeten ook in eigen boezem kijken, want ons voetbal was niet goed genoeg. Bovendien werden de taken niet altijd en door iedereen uitgevoerd. Er is deze week veel stof tot napraten dus. We slikten ook te veel kaarten. En de leiding was verre van consequent, want Smeets had al na een halfuur van het veld gemoeten. Nu gebeurde dat niet en konden de spelers van Wellen blijven maaien en stampen”, foetert Degenaers. “Wellen bleek rijper dan wij, meer achterbaks ook. Dat hebben wij te weinig, en dat kan je dus niet in een ploeg krijgen. Maar dat een kalme jongen als Goris op ontploffen staat, zegt wel genoeg. Bovendien misten we dus drie spelers die mee kampioen speelden. Tel daarbij een gebrek aan geloof in eigen kunnen en dan weet je het wel. Gelukkig wonnen we vorig weekend en staat er nog steeds die drie op zes. Maar nu was een draw juister geweest”, besluit hij.

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Rino Somers krijgt rood.
FOTO KOEN FASSEUR Rino Somers krijgt rood.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium