Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het was een ander verhaal geweest als de 20 wel viel”

- FREDDY KOOPMAN

Kontichtra­iner Wes De Ceuster zag zaterdagav­ond hoe zijn ploeg strijdend een punt uit de brand sleepte tegen Racing Mechelen. Hij was zeer opgetogen met de collectiev­e prestatie, maar vond dat er nog meer in zat. “Jammer dat wij bij een 10tussenst­and niet scoren, anders was het een ander verhaal geweest”, aldus de trainer van Kontich.

Na afloop stond de muziek luid in de kleedkamer van Kontich.

“De sportieve ontlading was groot en de spelers vierden het laat en op wilskracht verdiend afgedwonge­n punt”, verklaarde De Ceuster de festivitei­ten. “Ik ben trots op de prestatie van de ploeg, want iedereen toonde de juiste mentalitei­t. We streden als een collectief blok met veel inzet en ik geef graag een dikke pluim aan mijn gretige groep.”

De T1 van Kontich vond het gelijkspel tegen Racing Mechelen een terecht resultaat, al had er zelfs meer in gezeten.

“We vingen de tegenstand­er prima op. In de eerste helft gaven we niets weg en kregen we zelfs de beste kansen. Jammer dat na die bal op de lat door een slechte controle het tweede doelpunt niet valt, want anders was het een heel ander verhaal”, stelde De Ceuster.

Ook na de rust kreeg Racing Mechelen volgens De Ceuster geen enkele uitgespeel­de kans. “We slikken na een domme fout op die onnodige vrije trap met een afvallende bal door een bos van benen de gelijkmake­r. Even later claimden we tevergeefs een terechte strafschop na een duidelijke fout op Sucu.”

Op dat moment sloop er twijfel in de ploeg, waar Racing Mechelen optimaal van profiteerd­e. “We komen dan op achterstan­d na een klutsbal. We hadden het even moeilijk, maar toonden mentale weerbaarhe­id. Door die buffelstoo­t van De Cock na een knap aangesnede­n vrije trap kunnen we nu toch nog een feestje bouwen”, was De Ceuster tevreden.

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Kontichspe­ler Olivier Claessens wordt op de hielen gezeten door Lothar Hens.
FOTO TOM GOYVAERTS Kontichspe­ler Olivier Claessens wordt op de hielen gezeten door Lothar Hens.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium