Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Onze motivatie maakte het verschil”

- FREDDY KOOPMAN

Broechem ging roemloos onderuit bij Ranst. “De ploeg speelde veel te plat. Ik miste het derbygevoe­l”, vond T2 Jens Beirinckx. Kurt Gessner, trainer van Ranst, was blij met de 20: “We pakten een eerste thuiszege en hielden ook voor de eerste keer de nul.”

“Ranst zal nooit over een tegenstand­er lopen”, vertelt Ges- sner. “In de derby maakte onze motivatie het verschil. We speelden een goede eerste helft, maar hadden veel last van de wind en kregen geen uitgespeel­de kansen. Na de rust bleven we rustig combineren en waren volledig baas. We zetten ons overwicht om in twee goals en kwamen nooit in de problemen.”

“Ik dacht dat Broechem vanaf de aftrap tot het eindsignaa­l met veel inzet zou bikkelen, maar de tegenstand­er bleek braaf. We wonnen verdiend. Het was leuk om tegen de buren de eerste thuiszege te pakken en voor de eerste keer de nul te houden.”

Bij Broechem klonk T2 Jens Beirinckx fel ontgoochel­d: “Ik verwachtte een match op leven en dood, maar miste het derbygevoe­l. Broechem speelde te plat. Misschien omdat de zenuwen verlammend werkten. In de eerste helft stonden we goed, maar verbruikte­n veel krachten. We gaven niets weg, maar maakten ook niets klaar, al schoot onze spits de enige kans voorlangs.”

“Na de rust konden we het niet meer belopen en zo konden de boeken snel dicht. We kwamen na een afstandssc­hot op achterstan­d en kregen na een schouderdu­el nog een dubieuze strafschop tegen.”

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? De na tien minuten ingevallen Jonas Peeters van Ranst probeert weg te draaien bij Damien Van Even van Broechem.
FOTO KOEN FASSEUR De na tien minuten ingevallen Jonas Peeters van Ranst probeert weg te draaien bij Damien Van Even van Broechem.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium