Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Applausver­vanging was de kers op de taart”

- WALTER PEERSMANS

Kaart rekende met duidelijke 40 cijfers af met MariaterHe­ide. Jordy Denisse was bij de thuisploeg de meest gevierde man. Niet moeilijk, want met een hattrick ontnam hij de buren alle hoop. Van Overmeiren legde vanop de strafschop­stip de eindcijfer­s vast.

“Ik scoorde dan wel drie keer, maar we danken deze ruime 4-0 zege aan het hele team. Iedereen maakte mee het verschil. Al moet ik wel toegeven dat het leuk is om drie keer te scoren”, aldus een tevreden Denisse na afloop.

Denisse kreeg tien minuten voor affluiten bovendien een applausver­vanging. “Dat was helemaal de kers op de taart”, glundert hij. “Uiteraard ben ik erg blij dat ik een ruim aandeel had in onze derbyzege.”

In het laatste kwartier moest Maria-ter-Heide de kelk tot op de bodem ledigen en incasseerd­e het nog drie doelpunten. “Vroeg in de wedstrijd waren we twee keer aan een achterstan­d ontsnapt. We gaven in de eerste twintig minuten te veel ruimte weg, maar daarna dicteerden we de wet en behielden we relatief simpel de controle”, zegt Denisse. “We maakten het goed af.”

Met zes op negen is Kaart degelijk aan het seizoen begonnen. “Net als vorige week, hebben we als team voor de overwinnin­g geknokt. Ik hoop dat we de volgende weken met dezelfde inzet verder werken.”

Yves Dalle, aanvoerder van Maria-ter-Heide, bleef ontgoochel­d achter. “In het laatste kwartier namen we risico's en gingen we man op man spelen”, zegt hij. “Een niet gefloten strafschop deed ons dood. In plaats van dat het 1-1 werd, kregen we daarna nog drie treffers te slikken. Denisse scoorde dan wel drie keer voor Kaart, hij kreeg die doelpunten eigenlijk op een presenteer­blaadje aangereikt. Al maakte hij de kansen wel heel goed af.”

 ?? FOTO
KOEN FASSEUR ?? Jordy Denisse en maats vieren de ruime zege tegen MariaterHe­ide.
FOTO KOEN FASSEUR Jordy Denisse en maats vieren de ruime zege tegen MariaterHe­ide.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium