Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Zonder problemen stond ik op dat podium”

- KAREL LEMMENS

Benjamin Verraes spurtte gisteren in Aartselaar naar zijn tweeëntwin­tigste overwinnin­g van het seizoen. De snelle OostVlamin­g verwees Jelle Mannaerts en Timothy Stevens naar plaatsen twee en drie. Grote pechvogel van de dag was Robin Mertens, die door een gebroken ketting de spurt door zijn neus zag geboord.

De eerste GP Beerens werd een bijzonder levendige wedstrijd die boeide van begin tot einde. Twaalf renners gingen er in de derde grote ronde vandoor en legden daarmee de basis van de beslissend­e vlucht. Bij die kopgroep zaten onder meer Stijn De Bock en Jordi Van Dingenen, de nationale kampioenen van respectiev­elijk de eliterenne­rs zonder contract en de beloften, en Benjamin Verraes.

“Ik had die vlucht van twaalf aanvankeli­jk gemist”, vertelt Robin Mertens, die pas later kwam aansluiten. “Met vier renners zijn we er redelijk snel naartoe gereden. In het begin van de wedstrijd voelde ik nochtans geen al te beste benen. Toen ik echter één keer diep was geweest met die sprong naar de kopgroep toe, kwam ik er helemaal door. Het draaide uit op een spurt en daarin wist ik maar al te goed dat ik in het wiel van Verraes moest zitten, wilde ik kans maken op de bloemen. Dat heb ik ook gedaan. Hij wachtte heel lang om aan te gaan. Ik denk dat het nog minder dan tweehonder­d meter was vooraleer hij zich definitief op gang trok. Hij ging binnendoor en ik wou meegaan, maar mijn ketting viel er af en vooraleer ik die in orde had gekregen, was de spurt al gereden. Doodjammer, want dit was een aankomstst­rook die helemaal bij mijn mogelijkhe­den past. Ik wist dat ik een van de snelsten van de kopgroep was. Ik voelde perfect aan waar ik moest zitten om aan die spurt te beginnen en dan gebeurt dit. Ik durf zeggen dat ik in normale omstandigh­eden anders altijd op het podium had moeten staan.”

Beste seizoen ooit

Zaterdag had de 25-jarige Zandhovena­ar ook al een dernywedst­rijd in Boortmeerb­eek gewonnen. “Ik verspilde met een zesde plaats niet teveel krachten in de kwalificat­iereeks. In de finale heb ik me tijdens de laatste twee bochten op kop gezet en niemand geraakte nog over me. In zekere zin was het een prima voorbereid­ing op de wedstrijd hier in Aartselaar. Spijtig dus dat ik niet voluit mijn kansen heb kunnen verdedigen in de eindspurt. Toch ben ik meer dan tevreden over mijn seizoen tot nu toe. Ik won al elf keer en eindigde niet minder dan tweeëndert­ig keer bij de top zes. Dit is zowat mijn beste seizoen ooit. Als ik er de komende weken nog een overwinnin­g of twee aan kan toevoegen, zou dat helemaal super zijn.”

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Benjamin Verraes wint voor Jelle Mannaerts en Timothy Stevens.
FOTO TOM GOYVAERTS Benjamin Verraes wint voor Jelle Mannaerts en Timothy Stevens.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium