Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Gembo B – Sobabee

- (luhe)

De gebroeders van Havermaet waren de bezielers van de vroege 0-12-voorsprong van de bezoekers. Vijf minuten lang liet de thuisploeg immers alleen maar missers optekenen. Enkele steals gaven de jonge Gembo-bende echter vleugels en na het eerste kwart was alles te herdoen door enkele mooie driepunter­s van Kwinten Stoop. In kwart twee hadden de Sobabee-spelers (zonder Jeroen Van Haevermaet) veel problemen met het helse tempo van Gembo. De mannen van coach Speder liepen dan ook 3125 uit. Een beresterke Cap en Jens Van Havermaet zorgden uiteindeli­jk voor een 34-35-ruststand. De opzittende defence van Gembo B bracht de ploeg wel in foutenlast. Het overdreven gebruik van de nieuwe regel op de onsportiev­e fouten (liefst 10 stuks) zorgde langs beide kanten voor enorm veel frustratie­s. Spelers, coaches maar ook de refs waren het na de wedstrijd eens dat deze regel voor ontzettend veel oponthoud zorgt en het spel vertraagt (de wedstrijd duurde bijna twee uur). Cap profiteerd­e door zijn club een 4251-bonus te bezorgen. Na kwart drie stond het 52-59. Bij 58-70 leek de wedstrijd gespeeld, maar Gembo bleef aandringen tot aan 67-71, met nog drie minuten op het bord. Weer was het uitblinker Nick Cap die uiteindeli­jk het laatste woord had. De ervaring won het uiteindeli­jk van het jeugdig enthousias­me. De winnende coach Philippe Van Beveren had lof voor de jonge thuisploeg: “Zij hebben het ons heel moeilijk gemaakt. Voor de pauze controleer­den ze het tempo. Na de rust hebben wij ons daar beter aan kunnen aanpassen en voor verbeterin­gen kunnen zorgen in aanval.” Volgens coach Speder zat er meer in. “Op een gegeven moment waren mijn jongens aan het briezen en dat kost ons energie en ook punten. Het was al veel beter dan vorige week. Dus al bij al ben ik redelijk tevreden, al zat winst er vandaag in.”