Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Vader van eerste kindje na zes miskramen

-

Nummer 1 is de naam van zijn nieuwe single en die had moeilijk treffender getiteld kunnen zijn. Na zes miskramen is de vrouw van Wim Soutaer (43) eindelijk bevallen van hun eerste kindje samen, dochtertje Lilou. Uitgereken­d in een jaar waarin het koppel de hoop had opgegeven.

Soutaer weet het nog goed, het

b moment waarop hij en zijn vrouw Kim zeiden: we stoppen ermee. Het was in januari van dit jaar en in de acht jaar dat de twee een koppel vormen was een zwangersch­ap al liefst zes keer onvoldrage­n. “Kim wou weer aan de pil,” vertelt Soutaer. “We proberen het niet meer, het zal toch weer fout lopen, zeiden we.”

Maar kijk, niet veel later opnieuw vrouwlief, met een andere boodschap: “Ik denk dat ik zwanger ben.” Ongeloof in combinatie met onderdrukt­e euforie. “We zullen zien, zei ik, beducht als ik was geworden. Natuurlijk is de kans groter dat er iets fout loopt als er al eerdere misvallen geweest zijn. Maar alles ging goed en na drie maanden konden we wel zeker zijn.”

Er kwam een kindje. Kim zou voor het eerst moeder worden, op haar 38ste. Geen sinecure, als je weet dat de kans op een miskraam tussen de leeftijd van 35 en 40 zo’n 20% bedraagt bij een eerste zwangersch­ap.

Vrijdag is het dochtertje van Wim en Kim dan geboren. Een maandje vroeger dan voorzien en met 2,3 kilogram niet meteen een zwaargewic­ht, maar kleine Lilou stelt het goed, net als de moeder.

Als het koppel al goeie raad heeft voor andere stellen die worstelen met zwanger worden, is het zichzelf geen extra druk opleggen. “Wat mogelijk meegespeel­d heeft is de stress die van ons afviel nadat we de hoop opgegeven hadden. In elk geval hebben we ervoor gezorgd dat er de afgelopen maanden geen extra stress bij de zwangersch­ap kwam kijken.

 ??  ?? Zanger Wim Soetaer met zijn vrouw Kim Ghyselinck.
FOTO CARLO COPPEJANS
Zanger Wim Soetaer met zijn vrouw Kim Ghyselinck. FOTO CARLO COPPEJANS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium