Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Carrière in Hollywood is alweer voorbij

-

Een tegenvalle­r voor acteur Koen De Bouw: hij hoeft niet meer terug te vliegen naar de Verenigde Staten voor het tweede seizoen van de televisies­erie The Last Tycoon. Amper enkele weken na het begin van het eerste seizoen in juli zet streamingd­ienst Amazon de fictiereek­s al stop.

Gemengde kritieken en een

b strategiew­ijziging in de programmat­ie van Amazon deden The Last

Tycoon de das om. De serie werd gebaseerd op de laatste onafgewerk­te roman van F. Scott Fitzgerald, de schrijver van The Great Gatsby. In 1976 werd er al een film van gemaakt, met auteurs Robert De Niro en Jack Nicholson. The Last Tycoon volgt de concurrent­iestrijd tussen twee studiobonz­en in het Hollywood van de jaren dertig. Met Kelsey Grammar (Cheers, Frasier) en Matt Bomer (White Collar, Magic Mike) had Amazon twee

grote vissen gestrikt voor de hoofdrolle­n.

De Bouw speelde Tomas Szep, het hoofd van de veiligheid­sdienst van Grammers personage. Een belangrijk­e bijrol en goed voor De Bouws eerste acteerjob in Amerika. Maar daar komt nu dus een einde aan.

Slecht nieuws voor De Bouw, die eerder rollen in Amerikaans­e succesreek­sen als 24 en Homeland door zijn vingers zag glippen. Zelf hoopte hij nu op meer: De Bouw had gezegd dat hij geen neen zou zeggen tegen een tweede seizoen van The Last Tycoon.

(tove, dvg)

 ??  ?? Koen De Bouw in The Last
Tycoon.
FOTO RR
Koen De Bouw in The Last Tycoon. FOTO RR

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium