Gazet van Antwerpen Stad en Rand

”Niet gedacht dat we mentaal zo sterk waren”

-

Een mix van opluchting en teleurstel­ling heerste gisteren na affluiten in het AFAS Stadion van KV Mechelen. Teleurstel­ling omdat Malinwa na zes speeldagen nog steeds op zoek is naar een eerste competitie­zege. Opluchting omdat KV na een rode kaart voor Rherras en een doelpunt van Musona op weg was naar de laatste plaats maar uiteindeli­jk nog werd gered door een late gelijkmake­r van Bandé.

Een puntje waar niemand echt veel mee opschiet. KV Mechelen en KV Oostende ontzegden elkaar gisteren die eerste competitie­zege waar beide clubs zo hard naar snakken. Bij de twee coaches leek dan ook de teleurstel­ling te overheerse­n. Vanderhaeg­he pakte wel zijn eerste punt maar had er na de rode kaart van Rherras en het doelpunt van Musona gerekend op drie. Ferrera ontsnapte met KV aan een derde nederlaag op rij maar blijft vruchteloo­s op zoek naar een eerste driepunter.

De start van de thuisploeg was nochtans veelbelove­nd. Malinwa dwong in de eerste tien minuten liefst vijf hoekschopp­en af en speelde misschien wel zijn beste openingskw­artier van deze competitie. Dat had veel te maken met Ganvoula, die weinig tijd nodig had om zich te bewijzen als meerwaarde. De beer van Brazzavill­e liet zich gelden als een rustpunt aan de bal, waardoor de aansluitin­g vanuit het middenveld vlotter verliep en ook Croizet, Schoofs en Rits beter liepen te voetballen dan in de voorgaande wedstrijde­n. Tot echt goed uitgespeel­de kansen kwam het, buiten de stilstaand­e fases, echter te weinig. “We waren dominant en toonden veel intensitei­t maar konden die goede eerste helft niet bekronen met een doelpunt. Dat is natuurlijk wel frustreren­d.”

Rherras in de fout

Na de rust bekocht KV de vele inspanning­en van voor de rust en kwam Oostende beter in de match. Halfweg de tweede helft ging Rherras ostentatie­f aan het truitje hangen van de doorgebrok­en Musona en liet hij ref Verboomen geen andere keuze dan rood te trekken. Ferrera greep in door Croizet naar de kant te halen voor Claes, wat hem op een stevig fluitconce­rt vanuit de tribunes kwam te staan. “Mij mogen ze uitfluiten, maar de spelers hebben wel de steun van hun publiek nodig. Dat Claes wordt uitgeflote­n snap ik minder. Glenn is een harde werker die nooit klaagt en altijd klaar staat om zijn ploeg te helpen. Dat zijn toch de waarden waar KV en al zijn supporters voor staan? Ik haalde Croizet naar de kant omdat ik hem nog nooit zo hard heb zien werken als vandaag. Het was prachtig om te zien, maar zijn intensitei­t was naar omlaag aan het gaan. We hadden nood aan nieuw bloed en met tien man had ik nood aan een loper op links. Vandaar dus de keuze voor Claes.”

Nauwelijks een minuut later kon KVO zijn numerieke overwicht al verzilvere­n. Gano stuurde Musona opnieuw in het straatje en deze keer mocht de Zimbabwaan wel afwerken: 0-1 en Malinwa virtueel mee op een laatste plaats naast AA Gent.

KV was aangeslage­n maar niet uitgeteld. Tien minuten voor tijd zwiepte Matthys de bal vanop de rechterkan­t voor doel en trapte Bandé - ingevallen voor Kawaya, die last had aan de adductoren de bal in één tijd in de volley voorbij de debuterend­e Mike Vanhamel, ex-Lierse. Opnieuw een knap staaltje torinstinc­t van de 18-jarige Burkinees, die ook al in zijn eerste invalbeurt - tegen Antwerp - wist te scoren. Toen leverde het KV uiteindeli­jk niets op door een late winning goal van Haroun, nu kon KV het punt wel vasthouden. Een belangrijk punt, vooral op mentaal vlak, omdat KV door het gelijkspel ontsnapt aan de rode lantaarn. “Ik had niet gedacht dat we mentaal zo sterk waren om zo een moeilijke situatie nog recht te zetten”, klonk het opgelucht bij Ferrera. “Het is dus de fierheid op die mentale veerkracht en de tevredenhe­id over onze goede eerste helft die ik vooral wil onthouden. Dat we twintig minuten mee op de laatste plaats hebben gestaan? Daar heb ik niet eens aan gedacht. Het doelpunt telt en levert ons een vierde punt op. Maar natuurlijk hopen we dat die eerste overwinnin­g zo snel mogelijk komt. Iedereen hier mist dat gevoel dat je krijgt na een gewonnen wedstrijd.” Met een verplaatsi­ng naar Club Brugge en wedstrijde­n tegen revelaties STVV en Moeskroen op komst beloven het spannende weken te worden voor Ferrera en zijn spelers in de zoektocht naar die eerste driepunter.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium