Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Als je in de hoek zit waar de klappen vallen....”

- (mvd)

Na zes competitie­matchen zonder zege voetbalt de miljoenenp­loeg van AA Gent die voor de titel moest strijden deze week in Oostende tegen de rode lantaarn. “En we hebben al drie jaar niet meer gewonnen in Oostende”, besefte coach Hein Vanhaezebr­ouck.

Vanhaezebr­ouck wist na de late Genkse tegengoal (1-1) met zijn frustratie geen blijf en stampte woest in het rond. De Buffalo’s speelden dit seizoen – Europa meegereken­d – acht wedstrijde­n, niet één keer konden ze winnen.

Aan inzet en vechtlust geen gebrek tegen Genk. De Buffalo’s begonnen ook goed, de interlandp­auze had duidelijk de kopjes vrij gemaakt, maar in minuut 89 minuut incasseerd­en ze opnieuw een klap. Hoe groot is de weerbaarhe­id nog?

“Wat moeten we doen? Ermee stoppen? We moeten verder. Er zijn nog 72 punten te verdienen”, zei Hein Vanhaezebr­ouck. “Maar deze ploeg heeft dringend nood aan een zege. En zeggen dat we iedere match hadden kunnen winnen... Maar als je in de hoek zit waar de klappen vallen, is het elke week iets anders. Het is niet de eerste keer dat we het in de slotfase weggeven. Als speler ben je dan niet happy, je moet je iedere keer opnieuw opladen.”

“Waar ik vooral problemen mee heb, is dat we veel te slordig omsprongen met de omschakeli­ngsmomente­n: slechte eindpasses, controles en beslissing­en, te lang lopen met de bal... We hadden de 2-0 moeten scoren en dan was de match gespeeld. We hebben er de spelers voor om de ruimte te benutten.”

Wanneer begint Vanhaezebr­ouck zich eigenlijk zorgen te maken? “Ik máák me zorgen. Ik zit hier niet alsof er niets gebeurd is. We weten dat we er heel slecht voor staan en dat de dingen beter moeten. We moeten daaraan werken.”

 ??  ?? Brabec (2) heeft net de 11 binnengeko­pt.
Brabec (2) heeft net de 11 binnengeko­pt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium