Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Zo krijgen we er tegen Nice vijf binnen”

- (fbu, gma)

Coach Francky Dury was er zich na de derby al van bewust: “Met deze manier van spelen riskeren we in de Europa League wel eens een peer.” Zijn spelmaker Onur Kaya plakte er meteen een cijfer op. “Zo krijgen we er vijf binnen.” Essevee moest na een leuke derby vooral de schade opmeten: vijf tegengoals in twee matchen.

De derby aan de Gaverbeek was nog geen kwartier ver en het was al van dat: Stijn De Smet vond Chevalier helemaal vrij binnen de 16 meter en de ex-ster van Essevee jaste de bal on- houdbaar voorbij debutant Leali. Even voor de rust resulteerd­e dan - na een vrijschop - een hoge bal voor doel in een tweede tegengoal. Dat leek verdacht veel op de laatste twee tegengoals in Charleroi, begreep ook verdediger Timothy Derijck. “Zonde… Onbegrijpe­lijk.” Derijck liet zelf een doelpunt liggen toen Kaminski zijn strafschop stopte. “Ik wist dat Derijck de strafschop naar rechts zou schieten”, legde Kaminski uit. “We hadden veel beelden geanalysee­rd, ik moet de staf dus bedanken.”

Dury toonde zich mild. “Neen, ik mag onze tegengoals tegenover mijn spelers niet zelf onrustwekk­end noemen. Dat zou niet goed zijn. Die goals vielen te gemakkelij­k, dat is zeker. Een gebrek aan focus en concentrat­ie. Maar ik heb op het einde van het seizoen nog nooit onze tegengoals geteld. Ik wil vooral goed voetbal brengen en daar horen risico’s bij.”

Nice won in zijn laatste wedstrijd voor de confrontat­ie in Waregem met liefst 4-0 van het tot dan ongeslagen AS Monaco. Mario Balotelli was met twee doelpunten – waarvan één op strafschop – de grote man bij de thuisploeg. Alassane Plea en Ignatius Ganago dikten aan.

 ?? FOTO PETER MALAISE ?? Chevalier (9) knalt de 01 binnen.
FOTO PETER MALAISE Chevalier (9) knalt de 01 binnen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium