Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Periodetit­el is buiten bereik”

FRED VANDERBIES­T predikt realisme na woelige zomermerca­to en 4 op 15

- KURT GULDENTOPS

Lierse is er zaterdag in de Slag der Kempen tegen Westerlo niet in geslaagd om een stormachti­ge week af te sluiten met een sportieve opkikker. De Pallieters kwamen tot twee keer toe op voorsprong, maar moesten toch vrede nemen met een vierde 22 in vijf matchen.

Wat een troosteloz­e bedoening, die Slag der Kempen op zaterdag. Naast het veld bleven de geplande supporters­acties – op het gooien van wat rookbommet­jes na – gelukkig uit, maar haalde vooral gelatenhei­d het van sfeer. Op het veld was het nauwelijks beter. Ondanks de vier doelpunten was kwaliteit ver te zoeken en leken beide teams nu al te berusten in de figuranten­rol die hun dit seizoen te wachten lijkt te staan.

“Tja, over onze eerste helft kan ik heel kort zijn”, windt coach Fred Vanderbies­t er geen doekjes om. “Enkel het heroptrede­n van Ayyoub Allach en de 2-1-bonus aan de rust waren positief. Maar daarmee was alles gelegd. Ik vond het een hele platte bedoening, zowel op als naast het veld. Geen sfeer, geen beleving.”

Na de pauze leek alles in scène gebracht om Lierse niettemin een eerste winst in de competitie te bezorgen. Westerlo werd al gauw tot tien herleid, maar de Pallieters weigerden Westerlo het genadescho­t toe te dienen. “De jongens die beslissend kunnen zijn, gaven afwezig en daarnaast kenden we ook onze pechmoment­en”, gaat de trainer verder. “Maar met deze 2-2 hebben we als team gefaald. Punt. Het is heel zuur, maar wel een feit. Alles zit wat tegen, maar net dan moet je geen hulp van buitenaf verwachten .”

Overgangsj­aar

Amper 4 op 15 en een teleurstel­lende zesde plaats. Na een toch wel pijnlijke zomermerca­to doet Lierse er goed aan zijn ambities dringend bij te stellen.

“We gaan de eerste periodetit­el niet winnen en al evenmin de tweede”, analyseert Vanderbies­t. “Dat is te hoog gegrepen voor ons op dit moment. Lierse bij de eerste vier kunnen parkeren lijkt me een heel mooie uitdaging. De omstandigh­eden op het Lisp zijn momenteel wat ze zijn. Als het een overgangsj­aar zal worden, dan moet je daarmee kunnen leven.”

De flinke afroming van de kern, de beperkte transfermi­ddelen en de onzekere toekomst van de club maken het voor Vanderbies­t hoe dan ook moeilijk werken in Lier.

“We leven van dag tot dag en proberen er het beste van te maken. Dat lukt momenteel ook nog vrij aardig. Je probeert die extra beslommeri­ngen van de groep weg te houden, al kan dat natuurlijk niet helemaal. Uiteraard zou het voor iedereen het beste zijn indien er snel duidelijkh­eid volgt. Maar intussen proberen we een positief verhaal te schrijven met een groep die nog steeds heel sterk aan elkaar hangt en heel gedreven is. Al snakken we stilaan wel naar die eerste zege.”

 ?? FOTO BELGA ?? Allach in duel met Alessandro.
FOTO BELGA Allach in duel met Alessandro.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium