Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Kemphanen schieten zich week na week in de voet

Geen efficiënti­e voorin Tegenstand­er krijgt doelpunten cadeau Vier keer rood in vijf wedstrijde­n

- KERSTEN STEURBAUT

Een puntje met tien op het Lisp zorgde voor een dubbel gevoel in de Westelse kleedkamer, maar het was de teleurstel­ling die de bovenhand haalde. Zucht. Opnieuw geen overwinnin­g, nog steeds geen eerste driepunter. En opnieuw moesten de Kemphanen de hand in eigen boezem steken.

Cercle Brugge, Tubeke en OH Leuven werden eerder op het seizoen door een gebrek aan efficiënti­e van Westerlo al in de wedstrijd gehouden, zaterdag mocht Lierse zich aan dat rijtje toevoegen. Westel startte sterk, maar kon het overwicht niet omzetten in een vroege voorsprong. “In de eerste helft hadden we altijd 0-2 moeten voorstaan”, sakkert trainer Vedran Pelic. “Ons plannetje klopte. We lieten de bal goed rondgaan en er zat schwung in de ploeg. Ik was echt aan het genieten van onze eerste helft.” Veel kansen kon Westerlo uiteindeli­jk niet puren uit die goede periode. “We kwamen twee keer alleen voor doel, maar deden veel te weinig met die mogelijkhe­den.”

Heeft Westerlo het moeilijk om zelf het verschil te maken, dan gaan bij de tegenstand­er de ballen wel heel vlot binnen. Het lijkt wel alsof elke kans voor de tegenstand­er goed is voor een doelpunt. “Lierse komt in de eerste helft twee keer in de zestien en scoort twee keer”, stelt Pelic vast. “In die fases missen we focus. Het is onze verdienste dat we weinig weggeven, maar de tegenstand­er heeft niet veel nodig om te scoren.”

Rekenen op flitsen

Pineut van de middag was Bryan Van den Bogaert. Bij de 1-0 voor Lierse gaf de Antwerpena­ar onnodig een strafschop weg. Net voor de pauze liet Van den Bogaert zich in het centrum veel te makkelijk opzijzette­n door Binst, die Van Langendonc­k overhoeks klopte met een slimme kopbal: 2-1.

Pelic: “Ik had hem voor de wedstrijd nog gewaarschu­wd om in het strafschop­gebied geen tackle in te zetten. Daarvoor lag het veld er veel te nat bij. En dan gebeurt er zoiets. Die 2-1 in de toegevoegd­e tijd van de eerste helft bezorgde ons een koude douche.”

Daar stopte de lijdensweg voor Van den Bogaert niet. Op het uur moest de linksachte­r gaan douchen na een tweede gele kaart voor een domme fout op het middenveld. Voor de vierde keer al dit seizoen eindigde Westerlo de wedstrijd met tien en maakte het zich zo nog wat moeilijker. Gelukkig voor de Kemphanen kon Lierse niet profiteren van de numerieke meerderhei­d.

“Het is ongeloofli­jk”, zuchtte Pelic. “De jongens moeten hun hoofd gebruiken, maar soms lukt dat blijkbaar niet. Die fouten mag je niet maken op het middenveld. Door die rode kaart moesten we vanuit de organisati­e gaan spelen en rekenen op een flits van een van onze aanvallers.”

Ploegmaat Benji De Ceulaer nam het nadien op voor Van den Bogaert. “Voor hem was het geen makkelijke middag”, beseft de nummer 10 van Westerlo. “Maar hij is nog jong en moet deze wedstrijd als een leerproces zien.”

 ?? FOTO'S BELGA,
TOM GOYVAERTS ?? Van Langendonc­k grijpt net naast de bal. Inzet: weer rood. Deze keer voor Van den Bogaert.
FOTO'S BELGA, TOM GOYVAERTS Van Langendonc­k grijpt net naast de bal. Inzet: weer rood. Deze keer voor Van den Bogaert.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium