Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Comeback kid William Owusu redt Great Old

Spits scoort belangrijk­e treffer nadat hij twee weken geleden nog mocht vertrekken

-

Als iemand bij Antwerp de bijnaam van ‘Comeback Kid’ verdient, is het wel William Owusu. De Ghanese spits is al tig keren afgeschrev­en op de Bosuil, maar even vaak vocht hij terug. Dit weekend was hij de puntenpakk­er van dienst met de gelijkmake­r tegen STVV. En dat terwijl hem een week voor het verstrijke­n van de transferde­adline nog werd verteld dat hij mocht vertrekken. “De grote hoop van de kampioenen­ploeg is vertrokken, maar ik zit hier nog én scoor al mijn tweede doelpunt.”

Het was iets voorbij het uur dat William Owusu aan de middenlijn postvatte. Klaar om in te vallen. De hele Tribune 2 scandeerde zijn naam nog voor hij een bal had aangeraakt. Dat is ooit anders geweest. Twee jaar geleden werd de Ghanese spits door zijn eigen fans nog vaker uitgeflote­n dan toegezonge­n. Al meermaals leek Owusu op een dood spoor te zitten bij de Great Old. Bij zijn uitleenbeu­rt aan Roeselare anderhalf jaar geleden, begin vorig seizoen toen hij amper werd gebruikt en deze zomer nog toen hij een week voor het verstrijke­n van de transferde­adline te horen kreeg dat hij mocht vertrekken. Maar William Owusu komt altijd terug. Het is de rode draad doorheen zijn Antwerpper­iode. De Ghanees doorworste­lde bij Antwerp al enkele moeilijke periodes.

Na zijn eerste seizoen – waarin hij toch twaalf keer scoorde - wilde hij door de verzuurde relatie met de fans zelfs vertrekken. Uiteindeli­jk bleef hij, maar dan paste hij niet in de plannen van toenmalig trainer David Gevaert. Hij koos voor een uitleenbeu­rt aan Roeselare en leek afgeschrev­en voor de dienst op de Bosuil. Zeker toen begin vorig seizoen Fred Vanderbies­t geen beroep meer op hem deed. Maar in januari speelde hij toch nog een grote rol in de race naar de promotie met onder andere de winnende treffer in de competitie­wedstrijd tegen Roeselare. Na de promotie leek zijn verhaal bij Antwerp opnieuw voorbij. Maar kijk, met twee goals in 74 minuten is William nu zelfs de meest efficiënte speler van de Great Old.

Bewogen zomer

“Het was heel lang onzeker of ik nu mocht blijven of moest vertrekken”, doet Owusu het relaas van zijn bewogen zomer. “Rond de competitie­start besliste de club dan toch dat ik moest blijven. Een week voor het sluiten van de transferma­rkt kwam de club naar me toe: William, we gaan twee of drie nieuwe spitsen halen, dus je kan toch nog vertrekken. Maar het was al erg laat. De twee clubs die me in de voorbereid­ing een aanbieding deden, hadden inmiddels al andere jongens gehaald. Ik was ook nog eens geblesseer­d op dat moment, dus ik zat in een moeilijke situatie. Het was niet makkelijk om een nieuwe club te vinden.” Toch kwam er nog een ploeg uit 1B op de proppen. “Maar op de voorlaatst­e dag van de transferpe­riode kwam de coach op stage naar mij toe om te vertellen dat ik toch moest blijven. Hij had de nieuwe spitsen zien trainen en die waren nog niet wedstrijdf­it.”

En nu scoort hij het doelpunt dat Antwerp een punt bezorgt tegen Sint-Truiden. “Fantastisc­h, hé. Ik ben blij dat ik de ploeg kon helpen.”

En zo komt William Owusu toch weer bovendrijv­en. Mogelijk mag hij volgende keer op het veld van Lokeren zelfs op een basisplaat­s rekenen. “Dat ik de comeback kid ben van Antwerp? (lacht) Het is Gods wil. Ik heb het hier bij momenten erg moeilijk gehad. Zeker in mijn tweede seizoen.” Toen werd hij uitgeflote­n door zijn eigen fans, iets wat Owusu moeilijk kon verteren. “Als iemand anders een bal over doel trapte, hoorde je het stadion amper. Maar als ik dat deed, kwam er een stroom van negatieve reacties. Dat doet iets met je en je gaat zeker niet beter spelen”, zei hij daar in een eerder interview met uw krant over.

Ondanks alle moeilijkhe­den maakt de 27-jarige spits dus ook in eerste klasse nog (een belangrijk) deel uit van de ploeg. “De grote hoop van de ploeg van vorig seizoen is weg, maar ik zit hier toch nog én ik scoorde al twee keer. Nu ben ik samen met Stallone Limbombe de enige die hier al drie jaar speelt. Sommige voetballer­s hebben het geluk om tien jaar bij dezelfde club te blijven. God zal bepalen of dat voor mij is weggelegd.” GERT GYSEN

 ??  ?? FOTO PHOTO NEWS
FOTO PHOTO NEWS
 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Debutant Van Damme lijkt al even gelukkig als Owusu na diens goal.
FOTO PHOTO NEWS Debutant Van Damme lijkt al even gelukkig als Owusu na diens goal.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium