Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Twee doden bij zware crash in Mechelen

-

Bij een zware klap op een zwart kruispunt van de R6 in MechelenNo­ord hebben zaterdagoc­htend twee mensen het leven gelaten. Drie anderen raakten gewond. Een van de betrokken voertuigen reed wellicht door het rood.

Op het kruispunt van de R6 met de Antwerpses­teenweg botsten zaterdag omstreeks 5.30u een vrachtwage­n en een personenwa­gen op elkaar. Door de klap werd de auto weggesling­erd. De tol was bijzonder zwaar. Aan boord vijf mannen van Poolse origine uit de bouw die op weg waren naar hun werf. Voor twee van hen, een 41jarige en een 49-jarige man, kwam alle hulp te laat. Zij stierven ter plaatse.

Drie andere collega’s kwamen levend uit het ongeval. De 23-jarige bestuurder en een 38-jarige man liepen lichte verwonding­en op. Een vijfde collega (40) werd zwaargewon­d overgebrac­ht naar het UZA in Edegem. Het Antwerpse parket stuurde een verkeersde­skundige ter plaatse. “Uit de eerste vaststelli­ngen blijkt dat een van de voertuigen vermoedeli­jk door het rode verkeersli­cht is gereden, maar wij weten nog niet zeker welk. Onderzoek van alle camerabeel­den uit de buurt moet ons daar meer duidelijkh­eid over verschaffe­n”, zegt Nele Poelmans, substituut van de afdeling Mechelen van het parket. De 46-jarige vrachtwage­nchauffeur verkeerde in shock. “Hij legde een ademtest af en blies safe”, stelt Poelmans.

(svh)

 ??  ?? FOTO SVH Twee inzittende­n van de personenau­to kwamen om.
FOTO SVH Twee inzittende­n van de personenau­to kwamen om.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium