Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Gene Bervoets zet hulpactie op poten

-

Gene Bervoets zet vanuit zijn woning in AntwerpenN­oord een hulpactie op voor SintMaarte­n. Logisch, zijn zoon en dochter wonen en werken op het zwaar getroffen eiland.

Gene Bervoets woonde tijdens een relatie zelf vijf jaar op SintMaarte­n. Zijn twee oudste kinderen Tadzio en Ayumi, intussen jonge dertigers, groeiden er op.

Tadzio heeft een leidinggev­ende functie bij de plaatselij­ke Nature Foundation die het milieu op het eiland probeert te beschermen. Ayumi werkt voor de overheid van Sint-Maarten.

“De liefde voor een vrouw bracht me naar Sint-Maarten, de liefde voor acteren bracht me weer naar Antwerpen”, zei hij ooit.

“Na de verwoesten­de passage van orkanen Irma en José verloopt de communicat­ie met mijn zoon en met mijn dochter heel erg moeizaam”, meldt Bervoets. Al is het nieuws over hen relatief positief. Hun woningen hebben Irma getrotseer­d en ze bezitten drinkwater. Bervoets wil helpen en doet daarom deze oproep: “De inwoners zijn het dak boven hun hoofd kwijt, ze zijn op zoek naar voedsel en drinken en worden geteisterd door plundering­en. Er is meer dan 1,2 miljard euro nodig om onder andere scholen en ziekenhuiz­en opnieuw op te bouwen. Daarnaast is de toegankeli­jkheid voor de reddingswe­rkers beperkt door de enorme schade. Bij onze noorderbur­en is de organisati­e Ocan gestart met een inzamelact­ie. Nu wil ik het ook hier in België mogelijk maken om ons steentje bij te dragen. Na de inzamelact­ie zal ik met mijn zoon en dochter overleggen hoe het geld zo snel mogelijk terechtkom­t waar het echt nodig is.”

In de loop van zondag stond de teller op een kleine 1.500 euro. Wie wil schenken, geeft op het internet de zoektermen ‘Help Sint Maarten Kadonation’ in.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium