Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Hassan Aarab CD&V-lijsttrekk­er

-

Hassan Aarab (47) wordt lijsttrekk­er voor CD&V in Deurne voor de gemeentera­adsverkiez­ingen volgend jaar. Ariane Van Dooren, huidig districtss­chepen, zal de lijst duwen.

De 47-jarige Hassan Aarab baat samen met zijn vrouw bakkerij Roché uit op de Herentalse­baan, waar hij ook voorzitter van handelaars­vereniging Winkelcent­rum Deurne-Zuid is. Op 14 oktober 2018 tijdens de gemeentera­adsverkiez­ingen zal hij de lijst trekken voor CD&V Deurne. Het partijbest­uur keurde zijn aanstellin­g gisterenav­ond goed. “Ik ben blij dat ik het voortouw mag nemen”, zegt Aarab. “Mensen en vereniging­en hier zoeken geen politieke controvers­e, maar ze willen wel goed beleid en er zijn verschille­nde vlakken waarop het nog beter kan.”

In 2014 kwam Hassan Aarab nog in opspraak na anti-Joodse uitspraken op Facebook. Hij werd toen door de Antwerpse partijtop uit CD&V gezet. Aarab beseft dat hij toen in de fout is gegaan. “Mijn ogen zijn opengegaan”, zegt Aarab. “Ik heb gezien hoe diep mijn woorden toen veel mensen hebben gekwetst. Na veel leerrijke gesprekken met wederzijds respect is de bladzijde nu definitief omgedraaid en zijn de banden met de Joodse gemeenscha­p sterker dan ooit tevoren.”

Tweede kans

Aarab bezocht onder andere de Dossinkaze­rne in Mechelen, samen met Aaron Malinsky en Michael Freilich. “Als iemand een misstap begaat, die misstap erkent en zich daar openlijk voor excuseert, moeten we dat kunnen aanvaarden”, zegt Michaël Freilich van Joods Actueel. “Iedereen verdient een tweede kans. Het was geen gemakkelij­k proces, maar de relatie is nu goed.”

Ariane Van Dooren, huidig districtss­chepen in Deurne en voorzitter van CD&V Antwerpen, wordt lijstduwer. “In 2018 ben ik tien jaar districtss­chepen”, zegt ze. “Ik vind het logisch om de fakkel na zo’n lange periode door te geven. Hassan heeft bovendien het hart op de juiste plaats en kan doorzetten in moeilijke omstandigh­eden. Voor mij is hij dus de ideale nieuwe lijsttrekk­er.” (jas)

 ?? FOTO RR ?? Lijsttrekk­er Hassan Arab en lijstduwer Ariane Van Dooren.
FOTO RR Lijsttrekk­er Hassan Arab en lijstduwer Ariane Van Dooren.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium