Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Een mooie kans gaat in rook op”

- KAREL LEMMENS

Geen Lotte Kopecky komend weekend op het WK wielrennen in het Noorse Bergen. Een hamstringb­lessure houdt de 21jarige belofte uit Niel aan de kant. Kopecky had de kopvrouw moeten zijn van de Belgische ploeg.

Ook voor Kopecky kwam het harde verdict vorig weekend toch nog redelijk onverwacht.

“Ik beëindigde de Lotto Belgium Tour met pijn in de hamstrings, maar dacht dat het vanzelf wel zou verdwijnen”, zegt de renster van het Lotto Ladies Team. “De ronde zelf was nochtans meer dan behoorlijk verlopen, met onder meer een derde plaats in de lastige slotrit in Geraardsbe­rgen en een achtste plaats in de eindstand. Na die ronde ben ik op stage vertrokken naar het Spaanse Girona. Ik wou er nog enkele procentjes beter worden in het vooruitzic­ht van het WK in Bergen. Alleen verdween de pijn maar niet en een echo in het ziekenhuis vorige vrijdag bracht aan het licht dat ik een scheurtje in de hamstrings had opgelopen. Meteen kon ik een kruis maken over mijn WK. Uiteraard doet dit pijn. Ik was de kopvrouw van onze ploeg en had op dit parcours ook echt een goeie kans op een mooie uitslag. Het parcours van het WK wordt vergeleken met een rit in de Vlaamse Ardennen en dat moet me echt liggen. Dit is een mooie kans die aan mijn neus voorbijgaa­t, maar ik moet het aanvaar- den. Tot komende zondag blijf ik van de fiets en hopelijk kan ik daarna rustig de training te hervatten. Mijn wegseizoen mag dan wel afgelopen zijn, ik wil me vanaf nu concentrer­en op het EK op de piste dat eind oktober gereden wordt. Het baanwielre­nnen zal de komende drie jaar trouwens voorrang krijgen. Als ik op de Olympische Spelen in Tokio succes wil boeken, dan moet ik me daar nu al op beginnen te voorbereid­en. Dat is een keuze die ik een tijdje al geleden gemaakt heb en die volgens mij ook de enige juiste is.”

Jessy Druyts kan wel naar WK

Slecht nieuws was er dus voor Lotte Kopecky, Jessy Druyts kreeg gisteren beter nieuws. Vorige week was ook bij de Wilrijkse het alarm afgegaan. Druyts was tien dagen geleden op de vooravond van een wedstrijd in Madrid ten val gekomen en had daarbij een kleine fractuur opgelopen in de pols. Dat maakte remmen haast onmogelijk en even leek ook haar WK in gevaar te komen. Gisteren kreeg Druyts echter goed nieuws.

“De dokter heeft mijn pols onderzocht en heeft me gezegd dat fietsen mits plaatselij­ke verdoving mogelijk is. Ik kan dus wel degelijk van start gaan in Bergen, al zal ik mijn ambities allicht wel een beetje moeten bijstellen.”

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Een bedrukt gezicht bij Lotte Kopecky. De renster uit Niel moet een kruis maken over haar WK.
FOTO DICK DEMEY Een bedrukt gezicht bij Lotte Kopecky. De renster uit Niel moet een kruis maken over haar WK.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium