Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Mensjes in het zand

- FOTO MATHIAS THEISEN (id)

In CC Berchem komt vrijdag en zaterdag de miniatuurw­ereld van Una Casa Cascata tot leven. Met een camera speelt kunstgroep Hanafubuki een spel tussen zien en niet zien.

Anne Simonne Brijs en Samuel Baidoo vormen de harde kern van Hanafubuki, een organisati­e die sinds 2011 kunstproje­cten opzet in het Antwerpse. Una Casa Cascata is een objectthea­tervoorste­lling die zich richt tot kinderen vanaf 10 jaar. “Vooraan op het podium ligt een laag zand, waarop een dorpje wordt gebouwd”, vertelt Brijs. “In deze miniwereld leven kartonnen minimensen in minihuisje­s. Alle gebeurteni­ssen op het zand worden nauwletten­d gefilmd en geprojecte­erd. Sommige dingen worden belicht, andere blijven verborgen. Zo ontstaat er een spel tussen zien en niet zien.”

Die thematiek krijgt een extra laag met acteur en muzikant Jempie Vermeulen op het podium. “Jempie, die live musiceert, is blind. Als de Oude Man gaat hij samen op pad met het Groene Meisje. Op nieuwe speelplekk­en verkennen we samen met Jempie het podium. De regisseur praat met Jempie vooraf ook goed door wat er op het podium gebeurt.”

In Una Casa Cascata wordt niet gesproken. “Het abstracte en visuele aspect maakt de voorstelli­ng ook voor volwassene­n boeiend. Ook de taal die je spreekt, maakt niet uit om van de voorstelli­ng te kunnen genieten.” www.hanafubuki.be

Una Casa Cascata, 22/09 om 20u (uitverkoch­t) en 23/09 om 14.30u (laatste tickets) in CC Berchem

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium