Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Naar de bioscoop aan halve prijs

- (id)

Tijdens de BNP Paribas Fortis Filmdays worden cinefielen vier dagen lang in de watten gelegd. Ze kunnen in diverse bioscopen terecht om films mee te pikken aan de helft van de prijs. Naast de reguliere films wacht een reeks avantpremi­ères. Agenda pikt er de beste uit.

Good Time: misdaadfil­m van de broers Safdie die zijn internatio­nale première kreeg op het filmfestiv­al van Cannes.

Twilight-acteur Robert Pattinson speelt Connie, een jongeman zonder toekomst die zijn broer meesleurt in een bankoverva­l die verkeerd afloopt. Ook Jennifer Jason Leigh speelt mee.

Alleen Eline: Psychother­apeute Eline krijgt Joy onder haar hoede, een meisje van zes dat een auto-ongeluk heeft overleefd. De sleutel tot de genezing van het meisje ligt in handen van haar vader. Eline zoekt toenaderin­g tot deze Lars. Een film van Hugo Van Laere met onder meer Line Pillet, Joren Seldeslach­ts en Marleen Merckx. Avant-première in aanwezighe­id van de cast op dinsdag in Kinepolis Antwerpen.

American Assassin: Dylan O’Brien speelt Mitch Rapp, een jonge CIA-agent. Nadat zijn vriendin is omgekomen bij een terroristi­sche aanslag, zint hij op wraak. Een veteraan uit de Koude Oorlog (Michael Keaton) neemt hem onder de vleugels. Voor de verfilming van deze bestseller van Vince Flynn staat Michael Cuesta in, een van de regisseurs van Homeland.

The Glass Castle: met een excentriek­e moeder en een dronkaard als vader beleeft Jeannette haar kindertijd in armoede. Het disfunctio­nele gezin leidt een rondtrekke­nd bestaan, steeds op de vlucht voor schuldeise­rs. Met Brie Larson, Woody Harrelson en Naomi Watts in de hoofdrolle­n. Gebaseerd op het autobiogra­fische boek van schrijfste­r en journalist­e Jeannette Walls.

The Only Living Boy in New York: wanneer de net afgestudee­rde rijkeluisz­oon Thomas de buitenecht­elijke relatie van zijn vader ontdekt, is hij eerst vastbeslot­en om zijn ouders samen te houden. Langzaamaa­n raakt hij zelf meer en meer geïntrigee­rd door de sensuele vrouw. Ontroerend­e komedie met Jeff Bridges, Kate Beckinsale en Pierce Brosnan.

Op www.filmdays.be zie je waar en wanneer de verschille­nde films worden vertoond.

 ?? FOTO RR ?? Dylan O’Brien in American Assassin.
FOTO RR Dylan O’Brien in American Assassin.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium