Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Wil Vanhaezebr­ouck nog doorgaan met AA Gent?

- (vdm)

AA Gent won dan wel in Oostende en Geel, de Buffalo’s zitten na de thuisneder­laag tegen Zulte Waregem (01) nog dieper dan voorheen. Zelfs trainer Hein Vanhaezebr­ouck twijfelt. Niet over zichzelf, wel over de zin van de situatie waarin hij bij AA Gent zit. Met Anderlecht dat zoekt naar een coach met het profiel van Vanhaezebr­ouck, een bijzonder ongemakkel­ijke situatie voor het Gentse huishouden. “Ik moet eens goed nadenken”, zei Vanhaezebr­ouck.

“Ik vind het erg dat dit het voetbal is dat de supporters moeten aanzien. Zij hebben hier de goede tijden meegemaakt en zijn altijd achter ons blijven staan. Maar dit is niet mijn voetbal”, zei Hein Vanhaezebr­ouck over wat zijn ploeg gisteren op de mat bracht. “Ik heb nog nooit zo gevoetbald met mijn ploegen. Maar ik heb bij veel jongens twijfel gezien. Je bent AA Gent, er wordt verwacht dat je met zulke situaties kunt omgaan. Als coach, maar ook als speler. Asare en Milicevic waren uitzonderi­ngen, maar ik heb geen drive, initiatief of verantwoor­delijkheid gezien. Dan ben je als trainer een beetje machteloos tijdens een wedstrijd. Ik heb drie wissels ineens doorgevoer­d om het proberen te keren, maar ik kan er geen zeven wisselen.”

Wekenlang was de vraag hoelang de Buffalo’s wilden doorgaan met Vanhaezebr­ouck. Nu is een nieuwe vraag relevant: wil Vanhaezebr­ouck nog door met AA Gent? “Ik moet eens goed nadenken over hoe de zaken zijn verlopen en momenteel verlopen. Ik moet even tijd hebben om dit te analyseren en te evalueren. Als we in eigen huis geen initiatief meer nemen, niet durven, dan hebben we een probleem. Dan word je maar een gewone ploeg.”

AA Gent zit intussen in vieze papieren. Play-off 1 wordt nu al een heikele zaak. “Ik denk niet dat we nog tien punten zullen goedmaken op Zulte Waregem. Het wordt een zware opdracht.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium