Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ref was eerste geel vergeten”

De tweede gele kaart en de uitsluitin­g van Tom Van Hyfte zette veel kwaad bloed bij Beerschot Wilrijk.

- (hf)

“Met nog een kwartier te spelen werd ik aangespeel­d met een lange bal”, doet Tom Van Hyfte zijn verhaal. “Ik ging in duel, zette mijn lichaam en probeerde de bal te controlere­n. Daarbij draaide mijn tegenstand­er me over zijn rug en gingen we allebei tegen de grond. Het spel ging verder. Even later werden we allebei bij de scheidsrec­hter geroepen en kregen we een gele kaart onder de neus. Weer twintig seconde later zag de ref pas dat ik reeds een gele kaart gekregen had. Hij was dat duidelijk vergeten, want anders had hij nooit een tweede geel getrokken.”

“Die beslissing is niet prettig voor mezelf, maar vooral erg voor het team. We hebben met de hele ploeg sterk verdedigd en kwamen zelden in de problemen. Ook met tien tegen elf en onder druk van de thuisploeg leken we overeind te blijven. Ik ging nog even langs de scheidsrec­hter om uitleg te vragen. Het was een geval van actiereact­ie, vond hij. Ik heb zelf echt niets gedaan. Hoe dan ook, als we met elf tegen elf blijven, pakken we hier vandaag de drie punten mee en zetten we de rechtstree­kse concurrent op acht punten.”

Doelpunt onterecht afgekeurd

De scheidsrec­hter nam nog enkele beslissing­en die voor discussie vatbaar waren. Zo bleek het doelpunt van Beerschot Wilrijk onterecht afgekeurd en was er geen buitenspel van François, die scoorde. Ook was er discussie bij de late gelijkmake­r van OHL. De vraag was of de bal nog werd aangeraakt voor hij over de doellijn verdween. Zelfs de beelden gaven geen klaarheid.”

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ??
FOTO TOM GOYVAERTS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium