Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We hebben bewezen dat we fysiek sterk staan”

Rupel Boom sloot gisteren een drukke week af met een indrukwekk­ende overwinnin­g. Olsa Brakel kreeg in zijn eerste drie matchen geen doelpunt binnen, maar incasseerd­e gisteren meteen vier goals in elf minuten.

- PETER NYS

Rupel Boomtraine­r Urbain Spaenhoven gunde Yannick Put en Jonas Laureys wat rust na de midweekmat­ch op Eupen. Hens en Nkomb Nkomb verschenen aan de aftrap. Na een gelijkopga­and eerste uur bracht de Boomse coach zijn joker in. De pijlsnelle Laureys kwam op het terrein en liep alles en iedereen aan flarden.

“Ik vond het niet onlogisch dat ik op de bank begon”, stelt Laureys. “We hadden een zware week achter de rug. Dit was onze derde match in zeven dagen en dat zijn we niet gewend. Bovendien kruipt zo'n trip naar Eupen niet in je kleren, want je ligt veel te laat in je bed. En we hebben meer dan elf goeie spelers, dus is het logisch dat de trainer wat roteert. Ik heb daar geen probleem mee. Ik ben niet het type dat gaat zitten mokken op de bank.”

“De omstandigh­eden om in te vallen waren voor mij ideaal. Na een uur had iedereen in die warmte al veel krachten verbruikt en dan kwam ik fris in en kon ik met mijn snelheid veel schade aanrichten. We scoorden dan ook nog eens snel na elkaar. Van die opdoffer heeft Brakel zich niet meer kunnen herstellen.”

Knap dat jullie vier keer scoorden tegen een ploeg die nog zonder tegengoals was.

Jonas Laureys: “Aanvallend zijn we zeer sterk. We hebben veel scorend vermogen in de ploeg. Dat wisten zij ook, want ze pakten het wel zeer behoudend aan voor een thuismatch. Dat verbaasde me wel. Ze leken het initiatief aan ons te laten, terwijl wij zaten te wachten op een foutje van hen. Het is wel duidelijk dat wij fysiek in orde zijn. Als je dit nog kan brengen na zo'n zware week, ben je conditione­el top.”

Jullie maakten alvast mooie reclame voor de derby van volgende week tegen Temse.

“Dat is een wedstrijd om naar uit te kijken. Het is niet enkel een derby, het is ook een duel tussen de nummers één en drie uit het klassement. Temse verloor nog niet dit seizoen, dus hopelijk kunnen wij hen volgende week een eerste keer laten struikelen.”

 ?? FOTO TOM
GOYVAERTS ?? Jonas Laureys op archiefbee­ld. Zondag was hij beslissend.
FOTO TOM GOYVAERTS Jonas Laureys op archiefbee­ld. Zondag was hij beslissend.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium