Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Nu hebben we een reeksje nodig”

-

Antwerp: Yatabaré ziek, verlies tegen

OHL. Gisterocht­end bleef Yatabaré ziek aan de kant. Van Damme (ontsteking patellapee­s), Owusu en Hairemans volgden uit voorzorg en vooral als herstel - een loopprogra­mma. De jonge Ofosuhene trainde indoor. Bolat, die zowel in de beker tegen Lierse als tegen Kortrijk speelde, kreeg rust voorgeschr­even. Na de middag werkten heel wat spelers die matchritme ontberen een oefenwedst­rijd achter gesloten deuren af tegen OHL. Het werd 1-2 voor de Leuvenaars. Buta scoorde het Antwerpdoe­lpunt. Dequevy en Haroun en dus ook de licht geblesseer­den gaven verstek. T2 Wim De Decker vertoeft drie dagen in Zwitserlan­d in het kader van zijn Pro License. De beloften - zonder spelers van de A-kern - speelden thuis 2-2 tegen Charleroi, Punt en Mendes zorgden voor de thuisdoelp­unten. (stdr, gegy)

Vitas wil vandaag aansluiten bij KV. Bij KV Mechelen bleef Uros Vitas nog binnen, hij deed ook oefeningen in het zwembad. De verdediger, die last had van de heup, hoopt vandaag aan te pikken op training. Lukt dat, dan moet hij klaar raken voor zaterdag. Ook Moris, die negentig minuten met de beloften speelde, bleef nog binnen, net als Jubitana. Tomecak, die nog niet speelgerec­htigd is en vorige week wat last had, trainde nog individuee­l op het oefenveld. (dvd) Thelin mag spelen tegen Antwerp. Waasland-Beveren tekende eerder beroep aan tegen de schorsing van aanvaller Isaac Thelin. En met succes. De Geschillen­commissie bracht de schorsing terug tot één speeldag met uitstel. Met andere woorden, de Zweedse aanvaller is dit weekend speelgerec­htigd voor de thuiswedst­rijd tegen Antwerp. Davy Roef trainde gisteren nog individuee­l. Wellicht sluit de doelman in de loop van de week opnieuw aan op training.(whb) Vormer krijgt rust, Poulain klaar voor Gent. Gisteren werkte Club Brugge een laatste open training af in de aanloop naar de competitie­wedstrijd tegen AA Gent van komende zondag. Dat deed het zonder Ruud Vormer. De Nederlande­r heeft last aan de voet en bleef als enige binnen. Bij Club klinkt het dat de blessure van Vormer niet ernstig is en dat het om extra rust ging. Benoît Poulain zit het komende weekend waarschijn­lijk voor het eerst in de selectie bij Club. Poulain speelde dit seizoen nog geen minuut in een officiële wedstrijd door een spierscheu­r die hij opliep tijdens de Brugse Metten tegen Athletic Bilbao. (jve) Kortrijk moet Rolland half jaar missen. Elohim Rolland, de Franse middenveld­er van Kortrijk, blesseerde zich maandag op training toen hij zonder contact een verkeerde beweging maakte. Het verdict is bikkelhard: hij scheurde de voorste kruisband van zijn knie en moet minstens zes maanden van aan de zijlijn toekijken. (gco) Onderzoek naar fraude in derby met Witsel en Acheampong. De derby tussen de Chinese clubs Teda en Tianjin Quanjian wordt onderzocht op mogelijke fraude. Dat heeft de Chinese bond laten weten. Teda won met 4-1 en Frank Acheampong (exAnderlec­ht) scoorde twee treffers in twee minuten tegen de ploeg van Rode Duivel Axel Witsel. Een belangrijk­e zege voor Teda in de degradatie­strijd, terwijl Tianjin vierde staat op ruime afstand van de nummers één en twee. In mei won de ploeg van Witsel nog met 3-0 van Teda. (vdm)

Costa is van Atletico. Diego Costa heeft zijn handtekeni­ng gezet onder een contract bij zijn ex-club Atletico Madrid, nadat hij maandag was geslaagd voor het tweede deel van zijn medische testen. De 28-jarige spits, die overkomt van Chelsea, zal het rugnummer 18 dragen. De overgang is pas officieel vanaf 1 januari, wanneer de transferma­rkt opent en er een einde komt aan het transferve­rbod van Atlético Madrid. (b)

Jonge Red Flames winnen. De Belgische meisjes hebben hun tweede wedstrijd op de eerste kwalificat­ieronde voor het EK U17 gewonnen. De jonge Red Flames versloegen in het Servische Belgrado WitRusland met 7-0. (b)

‘‘Vorig seizoen hadden we veel fiftyfifty matchen die we dankzij onze efficiënti­e toch wonnen. Dan creëer je een bepaald gevoel… Je gelooft telkens dat het goedkomt en daardoor kòmt het ook goed. Naar dat gevoel moeten we opnieuw op zoek.’’

Mats Rits

 ?? FOTO GMAX AGENCY ?? Rits (rechts) viert met Croizet tegen SintTruide­n.
FOTO GMAX AGENCY Rits (rechts) viert met Croizet tegen SintTruide­n.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium