Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Gezocht: slimme oplossinge­n

Stad op zoek naar ideeën om mobiliteit te verbeteren

- PATRICK VAN DE PERRE

Antwerpen gaat voor de tweede keer op zoek naar mensen en bedrijven met slimme mobiliteit­soplossing­en. Wie geselectee­rd wordt, krijgt zowel inhoudelij­ke als financiële ondersteun­ing van de stad.

Bij de eerste editie van de marktplaat­s, die vorig jaar werd georganise­erd, werden een tiental projecten geselectee­rd. Een jury van experts koos uit 22 ingediende voorstelle­n tien ideeën voor verdere ondersteun­ing van Slim naar Antwerpen. Onder meer fietsdiens­ten, bedrijven die mobiliteit­sapplicati­es ontwikkele­n en een systeem om goederen te vervoeren, werden geselectee­rd.

“Met Slim naar Antwerpen en onze marktplaat­s voor mobiliteit zetten we als stadsbestu­ur mee onze schouders onder het streven naar een mobieler, bereikbaar­der en leefbaarde­r Antwerpen”, zegt Koen Kennis (N-VA), schepen van Mobiliteit.

“Slimme toepassing­en kunnen gebruikers ertoe verleiden om zelf slimmere keuzes te maken. Daar kan deze nieuwe projectopr­oep hopelijk toe bijdragen. Zo zullen we onder meer de mogelijkhe­den voor het stimuleren van binnenvaar­t en voor elektrisch­e compacte taxi’s verder bekijken”, gaat de schepen verder.

Woensdag werd de tweede projectopr­oep gelanceerd op een bijeenkoms­t in den Bell. De aanwezigen kregen praktische informatie over de projectopr­oep en het verdere verloop.

De voorwaarde­n en selectiecr­iteria werden praktisch toegelicht met een beschrijvi­ng van de ondersteun­ing die de geselectee­rde mobiliteit­saanbieder­s van Slim aan Antwerpen kunnen verwachten.

Begin volgend jaar zullen de geselectee­rde projecten bekendgema­akt worden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium