Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Bier drinken en dansen op Kampus Thursdays

La Gare 27 vult leemte in nachtleven studerend Antwerpen op

-

Er zijn niet bijster veel plaatsen in Antwerpen waar studenten op donderdag heen kunnen om eens goed zot de doen”, zegt eigenaar Vincent Ekwunor van La Gare 27. “Wij komen daarom met een totaalconc­ept, helemaal in de ‘collegevib­e’.” Vanavond geeft de club het grote openingsfe­est van wat ze omdoopte tot Kampus Thursdays.

Voor dit gloednieuw­e concept krijgt La Gare 27 de hulp van twee werkkracht­en die zich tijdens hun eigen studentent­ijd duchtig inwerkten in het nachtelijk­e studentenl­even. Ondertusse­n zijn Chloë Penson en Tom Bosack dan wel afgestudee­rd, het feesten zit hen in het bloed. “We zaten tot voor kort allebei in een studentenc­lub en werden zelfs bierkoning en bierkoning­in”, lachen ze.

Net zoals Ekwunor zijn ook zij van mening dat studenten op donderdag niet al te veel feestkeuze hebben in onze Scheldesta­d. “Op sommige plaatsen geniet je als student wel van gratis inkom. Maar wat wij willen is echt met een totaalpakk­et naar buiten komen. Zo willen we onder andere een echte ‘Students League’ organisere­n met wedstrijdj­es beerpong, tafelvoetb­al en natuurlijk bier drinken. Dingen waar studenten graag mee bezig zijn”, vertelt het team.

En een club zou geen club zijn zonder een resem dj’s die doorgaan tot in de vroege uurtjes. “Daarvoor doen we beroep op Nick Dillinger en nog een aantal andere namen die in rotatie zullen terugkeren.” Daarmee stapt La Gare 27 af van de pure hiphop en r&b waar het zo bekend om is. “Studenten hebben een brede muzieksmaa­k en daar willen we op inspelen. Het mag dus allemaal wat commerciël­er.”

Maar er is meer. Zo moeten liveoptred­ens op regelmatig­e basis afwisselin­g in het aanbod brengen. Zo komt binnen twee weken de populaire Ronnie Flex langs. “Studenten zullen telkens gratis binnen mogen, aan anderen vragen we inkom.”

Cantussen en koffie

De komst van de Kampus Thursdays is niet in dovemansor­en gevallen. “We hebben al contact gehad met een aantal studentenv­ereniginge­n die graag met ons samenwerke­n. Want ook voor TD’s en cantussen is er hier plaats.”

Het ziet er dus naar uit dat La Gare 27 de toekomst van een uit de kluiten gewassen studentenc­lub te wachten staat. “Gelegen vlak bij de AP Hogeschool en niet zo ver weg van de UA, vormen we de perfecte locatie om dé uitvalsbas­is van de feestende student te worden.”

Hangt het van Ekwunor en zijn team af, dan worden de Kampus Thursdays een vaste waarde in Antwerpen en ver daarbuiten. “Willen studenten uit Leuven of Gent een avondje komen feesten, dan moet La Gare 27 een plek zijn waar ook zij naar afzakken.”

De club zal haar donderdage­n daarom helemaal plannen in functie van de agenda van de studenten. “Dat wil zeggen dat we tijdens de vakantiepe­riode gesloten zijn. En tijdens de blok openen we als studieruim­te. Dan zal er geen bier, maar koffie aan een zacht prijsje verkrijgba­ar zijn. Want blokken hoort er ook bij”, lachen ze.

Maar vanavond gaat het er voorlopig nog ‘gewoon’ aan toe. Met een gratis vat en vrolijke dansplaten geeft de club de aftrap van haar Kampus Thursdays en meteen ook van het nieuwe academieja­ar. Wie daar zeker wil bijzijn, kan deze namiddag op StuDay in Park Spoor Noord alvast proberen een toegangsba­ndje op de kop te tikken.

ELIEN VAN WYNSBERGHE

Kampus Thursdays: La Gare 27, Damplein 27. Gratis voor studenten. Donderdag 28 september vanaf 22.30u

 ?? FOTO VICTORIANO
MORENO ?? Vincent Ekwunor (links), Tom Bosack en Chloë Penson van La Gare 27. “We willen van Kampus Thursdays een vaste waarde maken in Antwerpen en ver daarbuiten.”
FOTO VICTORIANO MORENO Vincent Ekwunor (links), Tom Bosack en Chloë Penson van La Gare 27. “We willen van Kampus Thursdays een vaste waarde maken in Antwerpen en ver daarbuiten.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium