Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Oei, Frutos, wat nu?

… want Anderlecht zet deur open voor Vanhaezebr­ouck

- (dvd,, vdm, jug, bla)

Anderlecht zet de deur open voor Hein Vanhaezebr­ouck om hoofdtrain­er te worden. “Het feit dat er een toptrainer op de markt komt, is niet onbelangri­jk voor Anderlecht”, zei manager Herman Van Holsbeeck gisteren aan Q2. Bij Gent staat er niet meteen een opvolger klaar. Assistent Peter Balette zit zondag op de bank tegen Club Brugge.

“Ik heb met niemand anders contact. Het zou kunnen dat ik gewoon ook nergens aan de slag ga. Ik weet niet wat er mij te wachten staat, en er heeft dus niets meegespeel­d in mijn beslissing.”

Zo reageerde Hein Vanhaezebr­ouck gistermidd­ag op de timing van zijn vertrek bij AA Gent, uitgereken­d op het moment dat Anderlecht een nieuwe hoofdcoach zoekt. Zijn woorden waren nog niet koud of ’s avonds zette manager Herman Van Holsbeeck de deur op meer dan een kier voor de 53-jarige West-Vlaming. “Morgen hebben we een vergaderin­g met de voorzitter”, zei Van Holsbeeck op Q2. “Dan zullen we de situatie rustig bekijken. We staan op dit ogenblik volop achter Nicolas Frutos, maar het feit dat er een toptrainer op de markt komt, is niet onbelangri­jk voor Anderlecht.”

Van Holsbeeck sprak nog voor de partij tegen Celtic. Eerder had hij gezegd dat de club voluit de kaart Frutos trok. Maar volgens ingewijden lijdt het weinig twijfel dat er binnenkort gesprekken tussen Anderlecht en Vanhaezebr­ouck worden opgestart. Ook al heeft Frutos zondag nog een wedstrijd tegen Standard.

Vanhaezebr­ouck nam gisteren uitgebreid de tijd om persoonlij­k afscheid te nemen van de spelers en de staf. Een aangeslage­n Gentvoorzi­tter Ivan De Witte sprak de spelersgro­ep toe en zei dat hij nog geen nieuwe trainer op het oog heeft. Wel staat vast dat de nieuwe trainer het positieve, aanvallend­e voetbal van Vanhaezebr­ouck moet voortzette­n. Alleen is de vraag of er op korte termijn zo’n trainer gevonden kan worden.

Michel Preud’homme amuseert zich voorlopig te veel op de golfbanen. Felice Mazzu (Charleroi) droomt van een topclub, maar de Carolo’s willen hun succestrai­ner niet in het midden van het seizoen laten gaan. Frank Vercautere­n is vrij, maar werd nog niet gecontacte­erd.

Herman Van Holsbeeck, manager Anderlecht “Het feit dat een toptrainer op de markt komt, is niet onbelangri­jk voor Anderlecht.”

 ??  ?? FOTO BELGA
FOTO BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium